Τουρκικό ΥΠΑΜ: Υπό έλεγχο τουρκικού στρατού η πόλη Ρασουλιάν

Τουρκικό ΥΠΑΜ: Υπό έλεγχο τουρκικού στρατού η πόλη Ρασουλιάν

Υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού το κέντρο της πόλης Ρασουλάϊν, 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού στρατού που μεταδίδεται εκτάκτως από όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανακοινώθηκε ότι το κέντρο της κατοικημένη αυτής πόλης είναι υπό τον έλεγχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η πόλη Ρασουλάϊν μαζί με την πόλη Τελαμπιάντ αποτελούν τις πιο σημαντικές περιοχές στην νότια Συρία και σφυροκοπούνται για τέταρτη μέρα από τον τουρκικό στρατό.

Η ζώνη ασφαλείας που σχεδιάζει να ιδρύσει η Τουρκία θα ξεκινά από το Τελαμπιάντ και θα καταλήγει στα 120 χιλιόμετρα μέχρι το Ρασουλάϊν και θα έχει βάθος 30 χλμ.

 ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.