ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ για Συρία: «Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους, εμείς τους βοηθήσαμε αρκετά»

Τραμπ για Συρία: «Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους, εμείς τους βοηθήσαμε αρκετά»

Σε νέες δηλώσεις προέβη το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θέλησε να υπερασπιστεί την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

«Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην εκδήλωση Value Voters Summit στην Ουάσινγκτον, μια ετήσια ετήσια σύνοδο συντηρητικών χριστιανών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Όπως αναφέρει επίσης το Reuters, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Κυριακή (6/10), ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε μια απότομη αλλαγή πολιτικής και διέταξε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν με την κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στην συνέχεια η Τουρκία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του YPG, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζει Κούρδους αντάρτες στην χώρα της.

«Μην ξεχνάτε ότι αγωνίζονται για τη γη τους. Εκείνοι δεν μας βοήθησαν να αγωνιστούμε για τη δική μας γη. Αγωνίζονται για τη γη τους και αυτό είναι καλό, αλλά εμείς τους βοηθήσαμε (αρκετά)», τόνισε ο Τραμπ για τους Κούρδους της Συρίας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να πολεμήσουν μόνοι τους.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top