Προκαταρκτική συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων για ανάπτυξη στρατευμάτων

Προκαταρκτική συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων για ανάπτυξη στρατευμάτων

Η «προκαταρκτική συμφωνία» με τη Δαμασκό περιορίζεται στην ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος των συνόρων, ανέφερε κορυφαίος Κούρδος αξιωματούχος, λέγοντας πως οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για πολιτικά ζητήματα αργότερα.
 
Ο Badran Jia Kurd δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η συμφωνία προβλέπει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα εισέλθουν σε παραμεθόριες περιοχές, από την πόλη Μανμπίτζ μέχρι το Ντερίκ στα βορειοανατολικά της χώρας.
 
Είπε επίσης ότι οι κουρδικές αρχές είναι αναγκασμένες να εξεύρουν τρόπους για να προστατεύσουν την περιοχή μετά την απόφαση των ΗΠΑ να δώσουν το «πράσινο φως» για μια τουρκική επίθεση στην περιοχή.
 
Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE