Προκαταρκτική συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων για ανάπτυξη στρατευμάτων

Προκαταρκτική συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων για ανάπτυξη στρατευμάτων

«προκαταρκτική συμφωνία» με τη Δαμασκό περιορίζεται στην ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος των συνόρων, ανέφερε κορυφαίος Κούρδος αξιωματούχος, λέγοντας πως οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για πολιτικά ζητήματα αργότερα.
 
Ο Badran Jia Kurd δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η συμφωνία προβλέπει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα εισέλθουν σε παραμεθόριες περιοχές, από την πόλη Μανμπίτζ μέχρι το Ντερίκ στα βορειοανατολικά της χώρας.
 
Είπε επίσης ότι οι κουρδικές αρχές είναι αναγκασμένες να εξεύρουν τρόπους για να προστατεύσουν την περιοχή μετά την απόφαση των ΗΠΑ να δώσουν το «πράσινο φως» για μια τουρκική επίθεση στην περιοχή.
 
Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πρόταση-λύση για το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους» – «Δεν με πτοεί το πολιτικό κόστος»

ΠτΔ: «Πρόταση-λύση για το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους» – «Δεν με πτοεί το πολιτικό κόστος»

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, άνοιξε τα χαρτιά του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, στέλνοντας σαφή μηνύματα τόσο για το εθνικό ζήτημα όσο και για τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE