ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους Κούρδους αύριο στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους Κούρδους αύριο στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό διοργανώνεται αύριο Τρίτη, στις 7 μμ. στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας με τη συμμετοχή του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης, PYD, του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος» και της Πρωτοβουλίας Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Στο μεταξύ, τo Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» κοινοποίησε κείμενο της «Αυτοδιοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας» με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2019, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στη συμφωνία μεταξύ της Αυτοδιοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με τον συριακό στρατό.
 
Στο κείμενο αφού αναφέρεται ότι «η Τουρκία εισβάλλει στο έδαφος της Συρίας που απελευθερώθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις με το αίμα και τις θυσίες των παιδιών τους», προστίθεται ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, έχουν διαπραχθεί τα πιο σκληρά εγκλήματα εναντίον άοπλων αμάχων και Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανταποκρίθηκαν, προκειμένου να σωθεί η ακεραιότητα της Συρίας, ωστόσο η Τουρκία συνεχίζει την επίθεσή της.
 
Προστίθεται πως η συμφωνία αυτή προσφέρει την ευκαιρία να απελευθερωθούν τα υπόλοιπα συριακά εδάφη και οι πόλεις που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός, όπως είναι η Αφρίν και άλλες πόλεις και χωριά της Συρίας.

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top