Επικοινωνία Ερντογάν - Μακρόν για την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία

Επικοινωνία Ερντογάν - Μακρόν για την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία

O Τούρκος Πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στον οποίο εξήγησε τους στόχους της επιχείρησης της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε στον συνομιλητή του ότι η τουρκική επιχείρηση θα συνεισφέρει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Η επικοινωνία Ερντογάν – Μακρόν έγινε αφότου τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να περιορίσουν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία λόγω της επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, κίνηση που προκάλεσε την καταδίκη από την Άγκυρα, παρόλο που δεν αποφασίστηκε ένα ευρύτερο εμπάργκο εκ μέρους της ΕΕ κατά του νατοϊκού τους συμμάχου.
 

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.