ΔΙΕΘΝΗ

Εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός ο Ερντογάν μετά τις κυρώσεις - «Δεσμεύθηκε ότι δε θα επιτεθεί στο Κομπάνι»

Εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός ο Ερντογάν μετά τις κυρώσεις - «Δεσμεύθηκε ότι δε θα επιτεθεί στο Κομπάνι»

Διαλλακτικότερος μετά τις κυρώσεις εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας υποσχέθηκε, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τραμπ, πως ο τουρκικός στρατός δεν θα επιτεθεί στη συριακή πόλη Κομπάνι.

«Ο πρόεδρος Τραμπ εξασφάλισε τη δέσμευση του προέδρου Ερντογάν ότι δεν θα γίνει επίθεση στην πόλη Κομπάνι», είπε ο Πενς σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου έδωσε εντολή στον ίδιο και στον υπηρεσιακό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν να ηγηθούν μιας αντιπροσωπείας που θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να αποπειραθεί να «βάλει τέλος στην αιματοχυσία».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαίτησε από τον Τούρκο ομόλογό του  να «τερματίσει την εισβολή» των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία και να κηρύξει «άμεσα κατάπαυση του πυρός» υπογράμμισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος. 

Ο Τραμπ προέτρεψε κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης τον Ερντογάν να αρχίσει «διαπραγματεύσεις με τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία», ανέφερε ο Πενς, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα ταξιδέψει προσεχώς στην Τουρκία κατ’ εντολή του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα την Δευτέρα (14/10) σειρά σημαντικών κυρώσεων σε βάρος τούρκων υπουργών και υπουργείων για να πιέσει την Άγκυρα να τερματίσει την εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες επικρίσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top