ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Προέδρου της ελληνικής Βουλής με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα

Συνάντηση του Προέδρου της ελληνικής Βουλής με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα στην Κύπρο για τον τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής, για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και για την ανάκτηση μιας ευρωπαϊκής κανονικότητας σε ένα ενιαίο κράτος και όχι σε ένα κράτος το οποίο κάκιστα και απαράδεκτα τελεί υπό στρατιωτική κατοχή», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Πρέσβη της Κύπρου.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε ότι σε μια στιγμή αύξησης της έντασης εκ μέρους της Τουρκίας, η Ελλάδα αντιτάσσει το διεθνές δίκαιο, την ενότητα, καθώς και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μόλις χθες υπήρξαν οι πρώτες χειροπιαστές επιπτώσεις εις βάρος όσων επιχειρούν να παραβιάσουν τις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπτώσεις για φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά πάντως επιπτώσεις και όχι εξαγγελίες. Συνεπώς σε μια περίοδο εντάσεως και κρισιμότητας, αλλά και καταφανούς ενότητας μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, σας καλωσορίζω και εύχομαι τα πράγματα να οδηγηθούν προς την επικράτηση της λογικής, του δικαίου και της ευρωπαϊκής εκδοχής για το πώς πρέπει να λύνονται οι διαφορές», επισήμανε ο κ. Τασούλας.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου προς την Ελλάδα για τη στήριξή της σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας ότι η Κύπρος επιδιώκει να είναι μια χώρα, η οποία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο συμβάλλει στη σταθερότητα και την ειρήνη.

 «Δεν είναι το μέγεθος που καθορίζει ποιος είσαι, αλλά ο τρόπος που υπηρετείς συγκεκριμένες αρχές και αξίες. Δυστυχώς η γεωγραφία μάς όρισε σε μια υπέροχη θέση, αλλά από την άλλη πλευρά όρισε ως γείτονά μας την Τουρκία, η οποία με έναν πολύ έντονο και επίμονο τρόπο δημιουργεί συνέχεια την εικόνα του ταραξία της περιοχής. Είναι λυπηρά τα όσα συμβαίνουν και εμείς, ως Κύπριοι, ζούμε τα γεγονότα ξανά και ξανά, βλέποντας ανθρώπους, μεγάλους και μικρούς, να χάνουν τη ζωή τους, επειδή απλά η Τουρκία επιλέγει την οδό της επιβολής μέσω της ισχύος», υπογράμμισε ο κ. Κενεβέζος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας δημιουργεί διαρκώς «εξελίξεις με αρνητικό πρόσημο», ενώ αντιθέτως η Κύπρος από την πλευρά της επιδιώκει «προοπτική σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας, σε μια περιοχή που αποδεικνύεται καθημερινά όλο και περισσότερο πως φλέγεται και πρέπει όσοι συναποτελούν αυτή την περιοχή, με πιο έντονο τρόπο και σε μεγαλύτερο βαθμό, να επιδιώξουν τη σταθερότητα», όπως είπε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top