Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

 Οι τουρκικές παραβιάσεις, η κατάσταση στη Συρία και το Brexit θα απασχολήσουν τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, στις οποίες θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο είναι η κατάσταση στη Συρία και οι τουρκικές παραβιάσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέμα που ενέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου είναι το Brexit, η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ και η στρατηγική ατζέντα 2019-2024.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE