ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αν δεν παίξει στο προσεχές μέλλον, θα θελήσει να φύγει…»

«Αν δεν παίξει στο προσεχές μέλλον, θα θελήσει να φύγει…»

Ο Μίχαλ Ντούρις αγωνίζεται στην κυπριακή Ανόρθωση εδώ και ενάμιση χρόνο και ήδη έχει προλάβει να πετύχει 22 γκολ σε 48 ματς με την «Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο Σλοβάκος φορ είναι συμπαίκτης με την Μίροσλαβ Στοχ, στην Εθνική Σλοβακίας, και μάλιστα οι δύο τους έχουν συμμετάσχει σε 18 παιχνίδια, ευρισκόμενοι την ίδια στιγμή στον αγωνιστικό χώρο.

Ντούρις και Στοχ γνωρίζονται πολλά χρόνια και έχουν παίξει μαζί  από τις μικρές Εθνικές ομάδες της Σλοβακίας. Το Metrosport.gr συνομίλησε με τον 31χρονο φορ, ο οποίος παραδέχθηκε πως η κατάσταση που βιώνει ο Στοχ είναι δύσκολη.

Ο Ντούρις αποκάλυψε τι του είπε ο Στοχ στην τελευταία τους συνομιλία, χαρακτήρισε έξυπνο παίκτη τον Σλοβάκο του ΠΑΟΚ, τόνισε πως θα πρέπει να περιμένει για να πάρει την ευκαιρία του όμως αν αυτό δεν συμβεί θα προσπαθήσει να φύγει, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που είχε ο Στοχ με τον προηγούμενο ομοσπονδιακό προπονητή της Σλοβακίας, Γιαν Κόζακ.

-Καλησπέρα Μίχαλ. Θα ήθελα να μου πεις πως βλέπεις την αδρανοποίηση του Στοχ στον ΠΑΟΚ. Εχεις μιλήσει τελευταία μαζί του; Σου είπε κάτι;

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση για τον Στοχ, ο Λουτσέσκου τον ήθελε στην ομάδα αλλά ξαφνικά άλλαξε ο προπονητής, και κάθε προπονητής έχει τις ιδέες του για το ποδόσφαιρο. Ο Μίροσλαβ πρέπει να περιμένει την ευκαιρία του, τον συνάντησα τον Σεπτέμβριο και μου είπε ότι περνά μια δύσκολη περίοδο στον ΠΑΟΚ αλλά θα συνεχίσει να προσπαθεί».

-Πως κρίνεις τη μεταγραφή του το καλοκαίρι από την Σλάβια στον ΠΑΟΚ; Ηταν καλή κίνηση για τον ίδιο και για τον ΠΑΟΚ;

«Το καλοκαίρι φαινόταν καλό βήμα για τον ίδιο, τώρα όμως που δεν παίζει, δεν δείχνει και τόσο καλό. Στην Σλάβια έπαιζε πολύ, ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Είναι ένας γρήγορος, έξυπνος, τεχνίτης και έμπειρος παίκτης και μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Είδα πέρυσι την φιέστα του πρωταθλήματος, ήταν εξαιρετική, ο ΠΑΟΚ έκανε εκπληκτική χρονιά πέρυσι που πήρε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και σίγουρα ο Στοχ μπορεί να βοηθήσει».

-Παρακολουθείς το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πιστεύεις πως μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει την πολυτέλεια να έχει έναν τέτοιο παίκτη στον πάγκο;

«Είναι έμπειρος, ελπίζω πως θα αρχίσει να παίζει στον ΠΑΟΚ στη συνέχεια, έχει την ποιότητα να το κάνει και να βοηθήσει. Πάντως αν δεν παίξει στον ΠΑΟΚ στο προσεχές μέλλον νομίζω πως θα θελήσει να φύγει. Δεν ξέρω αν θα είναι τον Ιανουάριο ή το καλοκαίρι, δεν έχω μιλήσει μαζί του γι΄αυτό αλλά σε κανέναν ποδοσφαιριστή δεν αρέσει να κάθεται στον πάγκο».

-Εχετε παίξει συμπαίκτες στην Εθνική Σλοβακίας και συμμετείχατε ταυτόχρονα σε 18 παιχνίδια. Πόσο καλά γνωρίζεστε; Εχετε μια ιδιαίτερη σχέση;

«Επαιζα με τον Στοχ στην Κ21, στην Κ18 της Εθνικής, τον ξέρω πολύ καλά, είναι πολύ καλός παίκτης».

-Το 2014 η Σλοβακία κέρδισε την Ισπανία με 2-1 και εσύ με τον Στοχ συμμετείχατε στο δεύτερο γκολ (ο ένας ασίστ ο στοχ γκολ). Πόσο σημαντικό ήταν αυτό το γκολ και για τους δύο σας;

«Ηταν εκπληκτικό παιχνίδι και πολύ σημαντική η νίκη γιατί η Ισπανία ήταν Παγκόσμια πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σε εκείνο το ματς έδωσα την ασίστ και ο Στοχ σκόραρε, ήταν πολύ όμορφο συναίσθημα».

Τα προβλήματα του Στοχ με τον Κόζακ και οι ακαδημίες της Τσέλσι

-Τα προηγούμενα χρόνια ο Στοχ δεν έπαιρνε κλήση για την Εθνική για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από δύο και πλέον χρόνια τον κάλεσε πέρυσι ο κόουτς Χάπαλ. Ξέρεις αν είχε πρόβλημα με κάποιον από τους προηγούμενους προπονητές;

«Είχε κάποια προβλήματα με τον προηγούμενο προπονητή, τον Γιαν Κόζακ. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός είχε δηλώσει δημόσια πως όσο ήταν προπονητής δεν θα έπαιζε στην Εθνική». 

-Ποιος είναι ο λόγος που δεν είχαν καλές σχέσεις; Ηταν κάτι αγωνιστικό ή κάτι εξωαγωνιστικό;

«Με συγχωρείτε, δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτή την κατάσταση. Είναι μια κατάσταση που αφορά την Εθνική ομάδα και είναι πολύ ευαίσθητη».

-Πιστεύεις πως ο λόγος που δεν αγωνίζεται είναι το σύστημα (4-4-2) που χρησιμοποιεί από την αρχή της χρονιάς ο Φερέιρα στον ΠΑΟΚ. Του ταιριάζει μήπως καλύτερα το 4-2-3-1 που έχει θέσεις καθαρών εξτρέμ;

«Ισως να είναι αυτός ο λόγος, αν και κάθε σύστημα έχει κανόνες και δεν ξέρω τι γίνεται μέσα στον σύλλογο για να πω κάτι παραπάνω. Ισως ο προπονητής του ΠΑΟΚ να θέλει πιο αμυντική συμπεριφορά. Πάντως το 4-2-3-1 ταιριάζει στον Μίροσλαβ».

-Τι χαρακτήρας είναι ο Στοχ; Πως αντιδράει όταν κάθεται στον πάγκο;

«Τον ξέρω 15 χρόνια, μεγάλωσε στην Αγγλία, ήταν στην ακαδημία της Τσέλσι, του έκανε καλό ως προσωπικότητα αλλά ως ποδοσφαιριστή το γεγονό πως μεγάλωσε μακριά από την οικογένειά του στις ακαδημίες μια αγγλικής ομάδας. Είναι ένας ευχάριστος τύπος, δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα μαζί του όσα χρόνια γνωριζόμαστε».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top