ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΒΕΡΩΦ: Ο ΔΗΣΥ θα πράξει ό,τι μπορεί για την στήριξη του γεωργικού τομέα

ΑΒΕΡΩΦ: Ο ΔΗΣΥ θα πράξει ό,τι μπορεί για την στήριξη του γεωργικού τομέα

Το μήνυμα ότι ο γεωργός της Κύπρου πρέπει να στηριχθεί μέσα από επαγγελματικές ομάδες,  έστειλε από την Πάφο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο επίσκεψης του, όπου είχε επαφές  με στελέχη του κόμματος του αλλά  και με γεωργούς και ψαράδες.


Ο κ. Νεοφύτου που επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 17/10 το Ελαιοτριβείο Αντρέα Κανάρη που βρίσκεται στον δρόμο Αχέλειας – Αγίας  Βαρβάρας, είπε  πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα πράξει ό,τι μπορεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση για την περαιτέρω στήριξη του γεωργικού τομέα.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης του  ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέφερε πως είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στην Πάφο να δει τον πρωτογενή τομέα, προσθέτοντας πως η ελαιοκαλλιέργεια είναι ένας βασικός τομέας, της αγροτικής οικονομίας με προοπτικές. 

Χρειάζεται είπε, όπως και στα άλλα γεωργικά επαγγέλματα , η κρατική στήριξη, καθοδήγηση για να μπορούμε να αντλούμε , όπως ανέφερε , και από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Σε αυτό το ποιοτικό Ελαιοτριβείο σημείωσε που έγινε και με συνεισφορά της ΕΕ, οι γεωργοί που καλλιεργούν ελιές , μπορούν να έχουν και την εξυπηρέτηση. 

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου δεν αρκεί ο πρωτογενής τομέας,  προσθέτοντας πως η ποιοτική μεταποίηση είναι που προσθέτει αξία.

Είναι εδώ σημείωσε,” που πρέπει να στηρίξουμε τον γεωργό μας μέσα από τις επαγγελματικές του ομάδες να προχωρήσει σε ποιοτικά προϊόντα από τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας που είναι η γεωργία”.

Λίγο αργότερα ο κ. Νεοφύτου είχε  συνάντηση με γεωργούς στο καφεστιατόριο MIMIS TAVERN στην  Τίμη ενώ συναντήθηκε και με τους ψαράδες στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ο κ. Νεοφύτου συνοδευόταν από στελέχη του Παναγροτικού .

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top