Αντιδράσεις Γ. Γεωργίου για την παρουσία ελληνικών F-16 – «Στρατικοποιείται περισσότερο το Κυπριακό»

Αντιδράσεις Γ. Γεωργίου για την παρουσία ελληνικών F-16 – «Στρατικοποιείται περισσότερο το Κυπριακό»

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου, σχετικά με την παρουσία των ελληνικών F-16.

Στο στούντιο του ΡΙΚ, μαζί με τον πρόεδρο του κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, ο Γιώργος Γεωργίου τοποθετήθηκε σχετικά με την παρουσία των F-16, αναφέροντας πως «θα ήθελα να γνώριζα στην βάση ποιου σχεδιασμού βρίσκονται εδώ τα F-16, ποιος είναι ο στόχος;».

«Εύχομαι και ελπίζω όλα αυτά να μην είναι στην τύχη στο πλαίσιο μιας εξυπηρέτησης εσωτερικής κατανάλωσης γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι εραστές των στρατιωτικών ασκήσεων και για τα θέματα εξοπλισμών. Ελπίζω να μην  εξυπηρετούνται αλλότρια ζητήματα και όχι η ουσία» ανέφερε.   

Ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως τα κόμματα δεν γνώριζαν για την παρουσία των F-16, και ανέφερε πως «θα ήταν καλά να γνωρίζει και ο κόσμος τι εξυπηρετείται, ποιος είναι ο στόχος από την παρουσία των F-16».

Το ΑΚΕΛ έθιξε και στο παρελθόν την παρουσία των ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο με αποκορύφωμα την περσινή εμφάνιση των F-16, στην στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση»

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE