ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση για τα μέτρα της Ε.Ε. σε βάρος της Τουρκίας -'Αυτό για το οποίο εκφράζουμε ικανοποίηση...' -VIDEO

Ο Πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση για τα μέτρα της Ε.Ε. σε βάρος της Τουρκίας -'Αυτό για το οποίο εκφράζουμε ικανοποίηση...' -VIDEO

Την ικανοποίηση του για τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε τοποθετήσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται την Παρασκευή (18/10) στις Βρυξέλλες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "για πρώτη φορά λαμβάνονται πλέον συγκεκριμένα, στοχευμένα μέτρα εναντίον προσώπων και εταιρειών". Καταλήγοντας, είπε ότι "αυτό για το οποίο εκφράζουμε ικανοποίηση, είναι την ομόφωνη στήριξη των εταίρων μας και την εκφρασθείσα αλληλεγγύη".

Αυτούσες οι δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη: «Κατά τη χθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας τόσο με τις παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της εισβολής στη Συρία.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω εκτενώς για τα όσα η Τουρκία πράττει ή δρα εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε στην ΑΟΖ της, είτε δια των απειλών εποικισμού της Αμμοχώστου, είτε ακόμη και των παραβιάσεων στη νεκρή ζώνη.

Σαν αποτέλεσμα, έγινε υιοθέτηση των αποφάσεων του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, δια των οποίων καταδικάζεται η συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επαναλαμβάνεται η αλληλεγγύη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά το πιο σημαντικό, για πρώτη φορά λαμβάνονται πλέον συγκεκριμένα, στοχευμένα μέτρα εναντίον προσώπων και εταιρειών.

Είναι μια εξέλιξη μέσα στα πλαίσια του αγώνα, του διπλωματικού αγώνα αν θέλετε, προκειμένου να αναχαιτίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις. Αυτό για το οποίο εκφράζουμε ικανοποίηση, είναι την ομόφωνη στήριξη των εταίρων μας και την εκφρασθείσα αλληλεγγύη, σαν αποτέλεσμα και του ευρύτερου κλίματος που επικρατεί».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top