Κούρδοι: Θα αποσυρθούμε όταν η Άγκυρα επιτρέψει να φύγουν άμαχοι και μαχητές

Κούρδοι: Θα αποσυρθούμε όταν η Άγκυρα επιτρέψει να φύγουν άμαχοι και μαχητές

Οι κουρδικές συριακές δυνάμεις, θα αποσυρθούν από τη συνοριακή περιοχή όπως προβλέπει η συμφωνία των ΗΠΑ με την Τουρκία, αφού η Άγκυρα επιτρέψει την απομάκρυνση των μαχητών και των αμάχων από την περιοχή, δήλωσε ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Associated Press.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ ο Ρεντούλ Κχαλίλ, αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε ότι το σχέδιο εκκένωσης της πόλης Ρας αλ-Αϊν έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα Κυριακή 20./10 , εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο μετά την εκκένωση της πόλης, θα υποχωρήσουν οι κουρδικές δυνάμεις πίσω από τα 120 χιλιόμετρα μεταξύ των πόλεων Ρας αλ-Αϊν και Ταλ Αμπιάντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Η επιδημιολογική εικόνα για τον αφθώδη πυρετό, η εφαρμογή των μέτρων και τα ζητήματα που θέτουν οι κτηνοτροφικές και αγροτικές οργανώσεις θα απασχολήσουν δύο διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.