Κούρδοι: Θα αποσυρθούμε όταν η Άγκυρα επιτρέψει να φύγουν άμαχοι και μαχητές

Κούρδοι: Θα αποσυρθούμε όταν η Άγκυρα επιτρέψει να φύγουν άμαχοι και μαχητές

Οι κουρδικές συριακές δυνάμεις, θα αποσυρθούν από τη συνοριακή περιοχή όπως προβλέπει η συμφωνία των ΗΠΑ με την Τουρκία, αφού η Άγκυρα επιτρέψει την απομάκρυνση των μαχητών και των αμάχων από την περιοχή, δήλωσε ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Associated Press.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ ο Ρεντούλ Κχαλίλ, αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε ότι το σχέδιο εκκένωσης της πόλης Ρας αλ-Αϊν έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα Κυριακή 20./10 , εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο μετά την εκκένωση της πόλης, θα υποχωρήσουν οι κουρδικές δυνάμεις πίσω από τα 120 χιλιόμετρα μεταξύ των πόλεων Ρας αλ-Αϊν και Ταλ Αμπιάντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE