Κούρδοι: Θα αποσυρθούμε όταν η Άγκυρα επιτρέψει να φύγουν άμαχοι και μαχητές

Κούρδοι: Θα αποσυρθούμε όταν η Άγκυρα επιτρέψει να φύγουν άμαχοι και μαχητές

Οι κουρδικές συριακές δυνάμεις, θα αποσυρθούν από τη συνοριακή περιοχή όπως προβλέπει η συμφωνία των ΗΠΑ με την Τουρκία, αφού η Άγκυρα επιτρέψει την απομάκρυνση των μαχητών και των αμάχων από την περιοχή, δήλωσε ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Associated Press.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ ο Ρεντούλ Κχαλίλ, αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε ότι το σχέδιο εκκένωσης της πόλης Ρας αλ-Αϊν έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα Κυριακή 20./10 , εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο μετά την εκκένωση της πόλης, θα υποχωρήσουν οι κουρδικές δυνάμεις πίσω από τα 120 χιλιόμετρα μεταξύ των πόλεων Ρας αλ-Αϊν και Ταλ Αμπιάντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE