Τις πληγείσες από τις βροχές περιοχές στην ελεύθερη Αμμόχωστο επισκέπτεται ο Υπουργός Γεωργίας

Τις πληγείσες από τις βροχές περιοχές στην ελεύθερη Αμμόχωστο επισκέπτεται ο Υπουργός Γεωργίας

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάδης και λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας αναμένεται να επισκεφθούν την Δευτέρα (21/10) τις πληγείσες από τις καταστροφικές βροχές και τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες στις περιοχές Φρενάρους, Σωτήρας και Δερύνειας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω των βροχών αλλά και της έντονης χαλαζόπτωσης που διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή αρκετών καλλιεργειών.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής (20/10) ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος ανέφερε ότι «δυστυχώς ακόμα μια φορά έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η πατατοκαλλιέργεια».

Πρόσθεσε ότι «αναμένουμε από το Τμήμα Γεωργίας την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, ώστε οι πατατοκαλλιεργητές να έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν ξανά τον Νοέμβρη. Αν δεν καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις αυτό θα σημαίνει την ολοκληρωτική καταστροφή για τις φυτείες πατατών προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα».

Ο κ. Γαβριήλ κάλεσε "το Τμήμα Γεωργίας να επισκεφθεί άμεσα την επαρχία, να καταγράψει τις ζημιές και να προχωρήσει στις αποζημιώσεις που προνοεί το νέο σχέδιο γεωργικής ασφάλισης".

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.

BEST OF TOTHEMAONLINE