Τις πληγείσες από τις βροχές περιοχές στην ελεύθερη Αμμόχωστο επισκέπτεται ο Υπουργός Γεωργίας

Τις πληγείσες από τις βροχές περιοχές στην ελεύθερη Αμμόχωστο επισκέπτεται ο Υπουργός Γεωργίας

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάδης και λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας αναμένεται να επισκεφθούν την Δευτέρα (21/10) τις πληγείσες από τις καταστροφικές βροχές και τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες στις περιοχές Φρενάρους, Σωτήρας και Δερύνειας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω των βροχών αλλά και της έντονης χαλαζόπτωσης που διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή αρκετών καλλιεργειών.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής (20/10) ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος ανέφερε ότι «δυστυχώς ακόμα μια φορά έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η πατατοκαλλιέργεια».

Πρόσθεσε ότι «αναμένουμε από το Τμήμα Γεωργίας την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, ώστε οι πατατοκαλλιεργητές να έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν ξανά τον Νοέμβρη. Αν δεν καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις αυτό θα σημαίνει την ολοκληρωτική καταστροφή για τις φυτείες πατατών προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα».

Ο κ. Γαβριήλ κάλεσε "το Τμήμα Γεωργίας να επισκεφθεί άμεσα την επαρχία, να καταγράψει τις ζημιές και να προχωρήσει στις αποζημιώσεις που προνοεί το νέο σχέδιο γεωργικής ασφάλισης".

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE