Ρομποτικός βραχίονας με τεχνητή νοημοσύνη λύνει το κύβο του Ρούμπικ σε 4 λεπτά

Ρομποτικός βραχίονας με τεχνητή νοημοσύνη λύνει το κύβο του Ρούμπικ σε 4 λεπτά

Ερευνητές στο openAI -ομάδα επιστημόνων στην Καλιφόρνια, αφοσιωμένων σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης- εξέλιξαν έναν ρομποτικό βραχίονα, ο οποίος χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη επέλυσε τον κύβο του Ρούμπικ.

Το ένα και μόνο ρομποτικό χέρι, με 24 αρθρώσεις παρόμοιες με αυτές του ανθρώπινου χεριού, χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για το επίτευγμα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν προσομοίωση σε υπολογιστή για να διδάξουν το ρομπότ -ακούει στο όνομα "Dactyl"- πώς θα επιλύσει τον κύβο. Θα απαιτούντο 13.000 χρόνια για να ολοκληρώσει ένας άνθρωπος τις ρουτίνες της διδασκαλίας. Οπτικοί αισθητήρες και ένας αλγόριθμος επίλυσης του κύβου έδωσαν τις οδηγίες τεχνητής νοημοσύνης για τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφίχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ισραηλινός Πρόεδρος - Σε εξέλιξη η συνάντηση τους (VIDEO)

Αφίχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ισραηλινός Πρόεδρος - Σε εξέλιξη η συνάντηση τους (VIDEO)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE