Ρομποτικός βραχίονας με τεχνητή νοημοσύνη λύνει το κύβο του Ρούμπικ σε 4 λεπτά

Ρομποτικός βραχίονας με τεχνητή νοημοσύνη λύνει το κύβο του Ρούμπικ σε 4 λεπτά

Ερευνητές στο openAI -ομάδα επιστημόνων στην Καλιφόρνια, αφοσιωμένων σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης- εξέλιξαν έναν ρομποτικό βραχίονα, ο οποίος χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη επέλυσε τον κύβο του Ρούμπικ.

Το ένα και μόνο ρομποτικό χέρι, με 24 αρθρώσεις παρόμοιες με αυτές του ανθρώπινου χεριού, χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για το επίτευγμα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν προσομοίωση σε υπολογιστή για να διδάξουν το ρομπότ -ακούει στο όνομα "Dactyl"- πώς θα επιλύσει τον κύβο. Θα απαιτούντο 13.000 χρόνια για να ολοκληρώσει ένας άνθρωπος τις ρουτίνες της διδασκαλίας. Οπτικοί αισθητήρες και ένας αλγόριθμος επίλυσης του κύβου έδωσαν τις οδηγίες τεχνητής νοημοσύνης για τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη δίωξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE