Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας: Καταδικάζει την τουρκική εισβολή

Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας: Καταδικάζει την τουρκική εισβολή

Την καταδίκη τους για την απάνθρωπη και παράνομη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και ειδικά εναντίον των ηρωικών, όπως λένε, μαχητών Κούρδων που αγωνίζονται για εθνική αξιοπρέπεια, εκφράζουν οι Κύπριοι πρόσφυγες στην Ελλάδας με ανακοίνωσή τους.

«Έχοντας και εµείς ίδιοι βιώσει τον εκτοπισμό και την προσφυγιά, και την προσπάθεια εθνικού ξεκαθαρίσµατος από την Τουρκία, µε θλίψη κατανοούµε το αντίστοιχο δράµα των Κούρδων και άλλων πληθυσµών της Συρίας. Όσα ακούµε για το δήθεν «ειρηνικό χαρακτήρα της εισβολής», όλες οι εικόνες που βλέπουµε, µας θυµίζουν την τουρκική θηριωδία του 1974 που συνεχίζεται ως τώρα µε τη νέα θαλάσσια εισβολή του Αττίλα στην ΑΟΖ της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Τέλος, η Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας – Κύπρος ‘74 καλεί τους διεθνείς οργανισμούς, την Ε.Ε. και τις µεγάλες δυνάµεις να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το νέο έγκληµα της Τουρκίας, και να βρεθεί ειρηνική λύση µέσω της διπλωματικής οδού. Παράλληλα, ζητεί µια βιώσιµη και λειτουργική λύση στο κυπριακό πρόβληµα που συνεχίζεται για 45 χρόνια στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του ευρωπαϊκού κεκτηµένου, και του τερµατισµού της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο, προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE