ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: Στην Πάφο για αποτύπωση προβλημάτων των μικροεπαγγελματιών

Σιζόπουλος: Στην Πάφο για αποτύπωση προβλημάτων των μικροεπαγγελματιών

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 24/10 αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Μαρίνο Σιζόπουλο, στη βιομηχανική περιοχή Πάφου για αποτύπωση των προβλημάτων των μικροεπαγγελματιών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφου,ς ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως η περιοδεία του στην επαρχία Πάφου εντάσσεται στο πλαίσιο εκστρατείας που άρχισε από τις αρχές Οκτωβρίου από πλευράς ΕΔΕΚ και θα κορυφωθεί τον ερχόμενο Μάιο με τίτλο “Δίπλα στον πολίτη”.

O βασικός μας στόχος, συνέχισε, “είναι η επαφή μας με τους πολίτες εργαζόμενους και μη, να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να διαπιστώσουμε τις αδυναμίες που ενδεχομένως να υπάρχουν σε διάφορα συστήματα της πολιτείας και μέσα από θετικές και εποικοδομητικές προτάσεις, να καταθέσουμε από την πλευρά μας όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να βοηθήσουμε και κυρίως να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα”.

Ο βασικός μας ο στόχος, σημείωσε, είναι να βοηθήσουμε μικροβιοτέχνες , μικροεπαγγελματίες και γενικά τους πολίτες που προέρχονται από τις μεσαίες και τις κατώτερες εισοδηματικές τάξεις της πατρίδας μας και που έχουν υποστεί και το μεγαλύτερο πλήγμα από την  οικονομική κρίση του 2013.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, τα προβλήματα που συνάντησε στη βιομηχανική περιοχή της Πάφου είναι διάφορα, και σχετίζονται κυρίως με χώρους στάθμευσης, με θέματα καθαριότητας και όχι μόνο, αλλά κυρίως τη δυνατότητα απρόσκοπτης εργασίας, όπως είπε. 

Σημείωσε πως σε μερικές περιπτώσεις έχει διαπιστώσει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, που χρειάζεται για την ανάπτυξη των εργασιών . Σε άλλες περιπτώσεις συνέχισε, είναι “ τα προβλήματα με το ΕΣΤΙΑ, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια , με το τραπεζικό σύστημα που έχει ουσιαστικά  δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλους αυτούς που λόγω της κρίσης αδυνατούν  να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους , με τα στεγαστικά ζητήματα καθώς επίσης και των εργαζόμενων γονιών, πατεράδων και μητέρων οι οποίοι σήμερα δεν έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά τους σε ασφαλείς χώρους φύλαξης, έτσι ώστε να εργαστούν, για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας τους.

Είναι σημείωσε, για αυτό ακριβώς το λόγο, που ζήτησαν από την Υπουργό Εργασίας στην συνάντηση που είχαν πρόσφατα , στις μεγάλες επιχειρήσεις να υπάρχει πρόνοια για λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών όπου οι εργαζόμενοι να μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους σε συνθήκες ασφάλειας ή την επιδότηση των εργαζόμενων γονιών για την κάλυψη των διδάκτρων για να μένουν  τα παιδιά τους σε ασφαλής χώρους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι την ώρα που θα αποδεσμευτούν από την εργασία τους. 
Είναι μια σειρά από μέτρα, είπε ο κ. Σιζόπουλος, που θα προωθήσει η ΕΔΕΚ ως προτάσεις και που αφορούν όλες τις κοινωνικές πτυχές των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συμπατριώτες μας .

Σημειώνεται πως ο κ. Σιζόπουλος παρακάθισε σε σύσκεψη με την  Επιτροπή Ιδιοκτητών Εργοστασίων. Ακολούθησε περιοδεία στην αγορά και στο εμπορικό κέντρο της Πάφου αλλά και σύσκεψη με την επιτροπή καταστηματαρχών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top