ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκινά η κυνηγετική περίοδος- Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι των Αρχών- Μέχρι και στα καζαντί

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκινά η κυνηγετική περίοδος- Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι των Αρχών- Μέχρι και στα καζαντί

H κυνηγετική περίοδος επιδημητικού θηράματος αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2019 και η Αστυνομία θα δραστηριοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, με στόχο την πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Την περίοδο του κυνηγίου μέλη της Αστυνομίας θα εργάζονται διενεργώντας συστηματικούς ελέγχους για πάταξη της λαθροθηρίας, αλλά και για παροχή βοήθειας προς τους κυνηγούς όπου παραστεί ανάγκη, σε συνεργασία και με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.

Οι δράσεις των μελών της Αστυνομίας θα περιλαμβάνουν και έλεγχο ιδιοκτητών παιγνιδιών καζαντί που εκθέτουν ή διαθέτουν θήραμα και άγρια πτηνά.

Η κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2019 και περιλαμβάνει 17 εξορμήσεις για το κυνήγι, κάθε Κυριακή και Τετάρτη. Αφορά στο κυνήγι λαγού, πέρδικας και φραγκολίνας και οι ανώτατοι επιτρεπόμενοι αριθμοί θηράματος ορίστηκαν για φέτος σε ένα λαγό, τέσσερις πέρδικες και μία φραγκολίνα.

Καλούνται οι κυνηγοί να έχουν πάντα μαζί τους την άδεια κυνηγίου και κατοχής του όπλου τους, καθώς και την άδεια χρήσης κυνηγετικών σκύλων. Κατά τις διακινήσεις τους με μηχανοκίνητα οχήματα, οι κυνηγοί οφείλουν ενώ μεταφέρουν κυνηγετικό πυροβόλο όπλο, να το έχουν αποσυναρμολογημένο και μέσα στη θήκη του.

Καλούνται επίσης να σέβονται τη ξένη περιουσία και το φυσικό περιβάλλον, να μην πετούν αποτσίγαρα και να μην ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο και γενικά να αποφεύγουν ενέργειες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Για ασφαλείς και χωρίς προβλήματα κυνηγετικές εξορμήσεις, συμβουλεύονται οι κυνηγοί να τηρούν την νομοθεσία και τους κανόνες κυνηγίου και να λαμβάνουν και τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για τον οπλισμό τους.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλέσουν για βοήθεια στον τηλεφωνικό αριθμό 199 ή και 112, ενώ οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που αφορά σε παράνομο κυνήγι, καλείται να βοηθήσει την Αστυνομία καλώντας στη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 και παρέχοντας πληροφορίες με σκοπό τη σύλληψη και τιμωρία των παρανομούντων.

Τέλος, τονίζεται στους κυνηγούς ότι το κυνήγι στην νεκρή ζώνη απαγορεύεται, ενώ πέραν αυτού, υπενθυμίζουμε για τους ενδεχόμενους κινδύνους από το κυνήγι τόσο εντός της νεκρής ζώνης όσο και πλησίον της γραμμής αντιπαράταξης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top