Για επικινδύνους πύργους και συνθήκες εργασίας, κάνουν λόγο οι ναυαγοσώστες

Για επικινδύνους πύργους και συνθήκες εργασίας, κάνουν λόγο οι ναυαγοσώστες

 Τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τους δυνατούς άνεμους και τις έντονες βροχοπτώσεις, που πλήττουν τη Λεμεσό, ανέδειξαν ξανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυαγοσώστες, τα οποία σχετίζονται με  την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ναυαγοσωστικοί πύργοι.

Όπως αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πέντε ναυαγοσωστικοί πύργοι, στα όρια του Δήμου Λεμεσού, με αποτέλεσμα  οι ναυαγοσώστες να είναι εκτεθειμένοι, αφενός το χειμώνα, στη βροχή και στους ανέμους και αφετέρου το καλοκαίρι, στον ήλιο.

Ο Σύνδεσμος κάνει ακόμη λόγο για κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, αφού όπως παρουσιάζει σε σχετικά βίντεο που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το νερό της βροχής εισέρχεται από τα σπασμένα παράθυρα στο εσωτερικό των πύργων, βρέχοντας κουτιά προστασίας ηλεκτρικού πίνακα.

"Καλούμε άμεσα το Δήμο Λεμεσού, ο οποίος είναι ο άμεσα υπεύθυνος, όπως αντικαταστήσει τις υφιστάμενες παράγκες με σωστούς Ναυαγοσωστικούς Πύργους, οι οποίοι να είναι λειτουργικοί και να προστατεύουν από βροχές και άνεμο", συμπληρώνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών.

Υποδεικνύει, τέλος, πως υπάρχει σχετικό κονδύλι, από το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE