Για επικινδύνους πύργους και συνθήκες εργασίας, κάνουν λόγο οι ναυαγοσώστες

Για επικινδύνους πύργους και συνθήκες εργασίας, κάνουν λόγο οι ναυαγοσώστες

 Τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τους δυνατούς άνεμους και τις έντονες βροχοπτώσεις, που πλήττουν τη Λεμεσό, ανέδειξαν ξανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυαγοσώστες, τα οποία σχετίζονται με  την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ναυαγοσωστικοί πύργοι.

Όπως αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πέντε ναυαγοσωστικοί πύργοι, στα όρια του Δήμου Λεμεσού, με αποτέλεσμα  οι ναυαγοσώστες να είναι εκτεθειμένοι, αφενός το χειμώνα, στη βροχή και στους ανέμους και αφετέρου το καλοκαίρι, στον ήλιο.

Ο Σύνδεσμος κάνει ακόμη λόγο για κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, αφού όπως παρουσιάζει σε σχετικά βίντεο που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το νερό της βροχής εισέρχεται από τα σπασμένα παράθυρα στο εσωτερικό των πύργων, βρέχοντας κουτιά προστασίας ηλεκτρικού πίνακα.

"Καλούμε άμεσα το Δήμο Λεμεσού, ο οποίος είναι ο άμεσα υπεύθυνος, όπως αντικαταστήσει τις υφιστάμενες παράγκες με σωστούς Ναυαγοσωστικούς Πύργους, οι οποίοι να είναι λειτουργικοί και να προστατεύουν από βροχές και άνεμο", συμπληρώνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών.

Υποδεικνύει, τέλος, πως υπάρχει σχετικό κονδύλι, από το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.