ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ : Διακόπτει τη συνδρομή του Λευκού Οίκου σε New York Times και Washington Post

Τραμπ : Διακόπτει τη συνδρομή του Λευκού Οίκου σε New York Times και Washington Post

Μια ανακοίνωση έφερε αναστάτωση στις εφημερίδες και το Λευκό Οίκο.

 

Μέτωπο με τις εφημερίδες New York Times και Washington Post ανοίγει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας πως οι δύο αυτές εφημερίδες δεν θα διανέμονται πλέον κάθε πρωί στον Λευκό Οίκο.

«Δεν ανανεώσαμε τις συνδρομές μας» επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, που χαρακτηρίζει «εχθρούς του λαού». «Αυτό θα επιτρέψει σημαντική εξοικονόμηση πόρων των φορολογουμένων» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Τη Δευτέρα 21/10, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος καταφέρθηκε — πράγμα που κάνει συχνά — εναντίον των New York Times. «Δεν τους θέλουμε πλέον στον Λευκό Οίκο. Πιθανόν θα τερματίσουμε τη συνδρομή της αμερικανικής προεδρίας στην εφημερίδα, όπως και αυτή στη Washington Post» συνέχισε. «Διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις» επανέλαβε για πολλοστή φορά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.


Η Γκρίσαμ διευκρίνισε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα The Wall Street Journal ότι ο Λευκός Οίκος εννοεί να ζητήσει όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες να τερματίσουν με τη σειρά τους τις συνδρομές τους στις δύο εφημερίδες.

«Είμαι βέβαιος ότι οι δημοσιογράφοι της New York Times και της Washington Post θα συνεχίσουν να κάνουν ποιοτική δημοσιογραφική δουλειά, χωρίς να νοιάζονται εάν ο πρόεδρος παραδέχεται πως τους διαβάζει» ήταν η αντίδραση του Τζόναθαν Καρλ, προέδρου της Ένωσης Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο (WHCA). «Το να υποκρίνεται κανείς πως αγνοεί τη δουλειά του ελεύθερου Τύπου δεν θα εξαφανίσει τις ειδήσεις, ούτε θα εμποδίσει τους δημοσιογράφους να ενημερώνουν το κοινό και να ζητούν να λογοδοτούν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία».

ΑΠΟ AMΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top