Μπαράκ Ομπάμα: o σεβασμός στους άλλους δεν είναι ένδειξη αδυναμίας

Μπαράκ Ομπάμα: o σεβασμός στους άλλους δεν είναι ένδειξη αδυναμίας

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εγκωμίασε σήμερα την εντιμότητα στην άσκηση εξουσίας, με την ευκαιρία της κηδείας, στη Βαλτιμόρη, του Ελάιτζα Κάμινγκς, του Αφροαμερικανού βουλευτή και σημαντικής προσωπικότητας των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

"Δεν υπάρχει καμία αδυναμία στο να είναι κανείς αξιοσέβαστος", είπε ο Ομπάμα, σε μια ουδόλως συγκαλυμμένη δήλωση που απευθυνόταν στον διάδοχό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο όμως δεν κατονόμασε. "Δεν είσαι μηδενικό επειδή είσαι ακέραιος και αντιμετωπίζεις τους άλλους με σεβασμό", πρόσθεσε.
 
Ο 44ος Πρόεδρος χαιρέτισε την ακάματη "δέσμευση στη δικαιοσύνη" του Ελάιτζα Κάμινγκς, ο οποίος απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου σε ηλικία 68 ετών. Ο Κάμινγκς ήταν Πρόεδρος μιας από τις Επιτροπές της Βουλής που έχουν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Τραμπ για την υπόθεση της Ουκρανίας.
 
"Δεν γίνεται να είσαι πολιτικός ηγέτης σε μια ελεύθερη χώρα αν απεχθάνεσαι όλους εκείνους με τους οποίους δεν συμφωνείς", είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος πήγε επίσης να αποτίσει φόρο τιμής στον βουλευτή από τη Βαλτιμόρη.
 
Η περιφέρεια στην οποία εκλεγόταν ο Κάμινγκς καλύπτει μεγάλο μέρος της Βαλτιμόρης, μιας βιομηχανικής πόλης όπου οι μαύροι αποτελούν την πλειοψηφία. Η πόλη αντιμετωπίζει προβλήματα με διακίνηση ναρκωτικών και βία. Τον Ιούλιο, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε πει ότι πρόκειται για μια πόλη "μολυσμένη με αρουραίους και τρωκτικά", κατηγορώντας για αυτό τον Ελάιτζα Κάμινγκς. Ο τελευταίος, χωρίς να απευθυνθεί ευθέως στον Πρόεδρο, είχε δηλώσει τότε ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να αποφεύγουν "εμπρηστικά σχόλια" που διχάζουν το έθνος.

AΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Η συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Φειδία Παναγιώτου, ήρθε σε μια στιγμή που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται μπροστά σε μια συζήτηση, την οποία μέχρι τώρα μπορούσε να κρατά σε δεύτερο πλάνο: ποιος θα οδηγήσει την παράταξη στις Προεδρικές του 2028. Οι ενδιαφερόμενοι είναι γνωστοί. Η Αννίτα Δημητρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης, έχουν ήδη μπει- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στο κάδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE