Τατάρ: Λάθος η συμμετοχή Ακιντζί στην τριμερή

Τατάρ: Λάθος η συμμετοχή Ακιντζί στην τριμερή

Ο «πρωθυπουργός» και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ότι δεν θεωρεί ορθή τη συμμετοχή του Τουρκοκύπριου ηγέτη στην τριμερή της 25ης Νοεμβρίου, στο Βερολίνο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι ο Ακιντζί έχασε την εμπιστοσύνη του «λαού» και καλεί τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να μην παραστεί στις διαπραγματεύσεις επειδή δεν εκπροσωπεί τη βούληση των Τουρκοκυπρίων.

Προσθέτει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί προβαίνει σε κινήσεις έχοντας στο μυαλό του τις «εκλογές».

Επικαλούμενος τη στάση μεγάλων «κοινοβουλευτικών» κομμάτων και της τουρκικής κυβέρνησης έναντι στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι υπό αυτές τις περιστάσεις δεν είναι σωστό ο Μουσταφά Ακιντζί να συζητά σημαντικά θέματα, όπως η «κυριαρχία», η ασφάλεια, το εδαφικό, η ιθαγένεια και οι εγγυήσεις.

Υποστηρίζει ακόμα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επέδειξε θετική στάση στο Κραν Μοντανά, αλλά «μια πιο αυστηρή και απαράδεκτη στάση» και ότι δεν είναι σωστό να γίνει αποδεκτό το Πλαίσιο Γκουτέρες.

Το σωστό θα ήταν, κατά τον Τατάρ, να διεξαχθούν πρώτα οι «προεδρικές εκλογές» για να διαπιστωθεί η βούληση των Τουρκοκυπρίων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE