Μαγικό θέαμα στην Λεμεσό με υδροστρόβιλο - Πώς προκαλείται - VIDEO

Μαγικό θέαμα στην Λεμεσό με υδροστρόβιλο -  Πώς προκαλείται - VIDEO

Υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στην παραλιακή περιοχή της Λεμεσού, το απόγευμα της Κυριακής (27/10).

Έντονα καιρικά φαινόμενα, παρουσιάστηκαν σχεδόν σε όλη την Κύπρο από το μεσημέρι της Κυριακής (27/10) και μετά.

Στην Λεμεσό, όσοι βρίσκονταν στον παραλιακό, είδαν από κοντά υδροστρόβιλο ο οποίος κινήθηκε κατά πλάτος σχεδόν σε όλη την περιοχή.

Πολλοί ήταν αυτοί που κατέγραψαν το φαινόμενο με τα κινητά τους τηλέφωνα, αναρτώντας τα στην συνέχεια στα social media. 

Το πιο κάτω βίντεο είναι από την ομάδα του Facebook, ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ.

Πώς προκαλείται ο υδροστρόβιλος:
 
Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.
 
Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά εξανεμίζονται.

Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.
 
Η εμφάνιση υδροστρόβιλων οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη», «Γλαύκος» και «Πήγασος» σε ορίζοντα δεκαπενταετίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μιχάλης Δαμιανός.

BEST OF TOTHEMAONLINE