Άνοδος για τη γερμανική αριστερά, αλλά και την ακροδεξιά στις εκλογές στο κρατίδιο της Θουριγγίας

Άνοδος για τη γερμανική αριστερά, αλλά και την ακροδεξιά στις εκλογές στο κρατίδιο της Θουριγγίας

Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) σημείωσε σημαντική νίκη στις τοπικές εκλογές πού διεξήχθησαν την Κυριακή (27/10) στο κρατίδιο της Θουριγγίας, στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το κόμμα της Αριστεράς λαμβάνει ποσοστό 29,7% και τερματίζει πρώτο, ενώ το 2014 είχε λάβει ποσοστό 28,2%.

Τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνούσαν μέχρι τώρα το κρατίδιο –δηλαδή οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες- σημειώνουν απώλειες.

Οι Χριστιανοδημοκράτες από τό 33,5% πέφτουν στο 22,6%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες από το 12,4% στο 8,3%.

Δεύτερο κόμμα, αναδεικνύεται το κόμμα της ακροδεξιάς «Εναλλακτική για τη Γερμανία» που πέτυχε να διπλασιάσει τα ποσοστά του και από 10,6% έφθασε το 23,6%.

Το κόμμα των Πρασίνων, τέλος, λαμβάνει ποσοστό 5,4%.

Είναι πολύ πιθανό στο κρατίδιο της Θουριγγίας να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς με τους Σοσιαλδημοκράτες.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η κρίσιμη τριμερής - Πιέσεις από τον ΟΗΕ για μεθοδολογία και ΜΟΕ

Κυπριακό: Σήμερα η κρίσιμη τριμερής - Πιέσεις από τον ΟΗΕ για μεθοδολογία και ΜΟΕ

Στις 11 σήμερα το πρωί, πραγματοποιείται η πολυαναμενόμενη τριμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κατοχικό ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, στην παρουσία της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE