ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφημερίδα 'Χαβαντίς': Φήμες για «στρατιωτική βάση» στο κατεχόμενο Τρίκωμο

Εφημερίδα 'Χαβαντίς': Φήμες για «στρατιωτική βάση» στο κατεχόμενο Τρίκωμο

Αντιδράσεις προκαλούν στα κατεχόμενα φήμες ότι σε παραθαλάσσια περιοχή στο κατεχόμενο Τρίκωμο θα δημιουργηθεί «στρατιωτική βάση» με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς» να αναφέρεται στο θέμα στο πρωτοσέλιδο  της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βάση θα δημιουργηθεί σε οικόπεδα που γειτνιάζουν με ξενοδοχειακές μονάδες, στον κόλπο όπου υπάρχει λιμάνι, το οποίο χρησιμοποιείτο για την εξαγωγή χαρουπιών, ενώ έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές άδειες και, όπως αναφέρεται, έχει απαγορευτεί και η φωτογράφιση της περιοχής.

Σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο δημιουργίας «στρατιωτικής βάσης» θα επηρεάσει τον τουρισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, στην περιοχή θα υπάρχουν και αποθήκες πυρομαχικών, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για την ασφάλεια.

Το "πολεοδομικό σχέδιο" για την περιοχή ορίζει πως μπορούν να κτιστούν ξενοδοχεία μέχρι και τέσσερις ορόφους, ενώ υπάρχουν και πρόνοιες δημιουργίας ποδηλατοδρόμων, παραλιών και πεζοδρόμων με πράσινους χώρους.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι η «διοίκηση στρατού» έχει προχωρήσει στην έκδοση αδειών από την «αρχή ηλεκτρισμού», «τηλεπικοινωνιών», «υδατοπρομήθειας», «δημοσίων έργων» και «τμήμα πολεοδομίας».

Σε δηλώσεις του ο ”προέδρος” της τ/κ «ένωσης εργολάβων οικοδομών», Τσαφέρ Γκιουρτσαφέρ, εξέφρασε την απογοήτευση του αφού ενώ έγιναν οι προσπάθειες και αναμένετο η μετακίνηση «στρατιωτικών μονάδων» μεταξύ Αμμοχώστου και Τρικώμου τώρα φήμες φέρουν τη δημιουργία νέας βάσης στην περιοχή ζητώντας παράλληλα από την «κυβέρνηση» να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος.

Είπε ακόμα ότι η δημιουργία μιας «στρατιωτικής βάσης» αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των «κυβερνητικών τμημάτων».

 Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top