Συλλήψεις τριών τζιχαντιστών που ετοίμαζαν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Συλλήψεις τριών τζιχαντιστών που ετοίμαζαν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τρεις τζιχαντιστές μέλη του Νταέζ (Ισλαμικού Κράτους) που ετοίμαζαν επίθεση την Τρίτη (29/10) κατά τις τελετές εορτασμών της τουρκική εθνική εορτή της 29ης Οκτωβρίου, συνέλαβε η τουρκική αστυνομία σε επιχείρησή της τα ξημερώματα.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ύποπτοι την περασμένη βδομάδα εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες σε πάρκινγκ κοντά στη νομαρχία Κωνσταντινούπολης στο Φατίχ. Η αστυνομία έκανε εφόδους σε πέντε διαφορετικές διευθύνσεις και κατάσχεσε οπλισμό, πυρομαχικά και έγγραφα της οργάνωσης. Ένας εκ των υπόπτων είχε παραμείνει για μεγάλο διάστημα στη φυλακή με την κατηγορία συμμετοχής στο Νταές, ενώ του άλλου είχε σκοτωθεί ο αδελφός του σε μάχη στη Συρία. Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE