Συλλήψεις τριών τζιχαντιστών που ετοίμαζαν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Συλλήψεις τριών τζιχαντιστών που ετοίμαζαν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τρεις τζιχαντιστές μέλη του Νταέζ (Ισλαμικού Κράτους) που ετοίμαζαν επίθεση την Τρίτη (29/10) κατά τις τελετές εορτασμών της τουρκική εθνική εορτή της 29ης Οκτωβρίου, συνέλαβε η τουρκική αστυνομία σε επιχείρησή της τα ξημερώματα.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ύποπτοι την περασμένη βδομάδα εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες σε πάρκινγκ κοντά στη νομαρχία Κωνσταντινούπολης στο Φατίχ. Η αστυνομία έκανε εφόδους σε πέντε διαφορετικές διευθύνσεις και κατάσχεσε οπλισμό, πυρομαχικά και έγγραφα της οργάνωσης. Ένας εκ των υπόπτων είχε παραμείνει για μεγάλο διάστημα στη φυλακή με την κατηγορία συμμετοχής στο Νταές, ενώ του άλλου είχε σκοτωθεί ο αδελφός του σε μάχη στη Συρία. Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE