ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν η Λάρνακα και η πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν η Λάρνακα και η πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν η Λάρνακα και η πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της τελετής της Β Φάσης Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (25/10) στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η Αδελφοποίηση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και άλλων Αρχών και οργανωμένων συνόλων της πόλης. Για την τελετή αδελφοποίησης επισκέφθηκε τη Λάρνακα τετραμελής αποστολή του Δήμου Κρασνοτάρ με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης». 
 
Την Χάρτα Αδελφοποίησης υπόγραψαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Δήμαρχος του Krasnodar Evgeny Pervyshov και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
 
Σε ομιλία του κατά την τελετή, ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «σήμερα, επισφραγίζεται μία προσπάθεια που άρχισε πριν από χρόνια, για την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων,  που σήμερα βρίσκει το αίσιο τέλος της, χαράζοντας μια νέα αρχή, που είμαι βέβαιος ότι θα είναι εποικοδομητική και για τα δύο μέρη. Την ιδέα για αδελφοποίηση της Λάρνακας και του Κρασνοντάρ υπέβαλαν οι δημότες των δύο πόλεων αφού για 20 χρόνια υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση που ενώνει ολόχρονα τους δύο Δήμους».
 
Πρόσθεσε ότι «η αδελφοποίηση του Κρασνοντάρ με την Λάρνακα μπορεί να αποβεί δυνατή και ειλικρινής, προάγοντας τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης μεταξύ των πολιτών των δύο τόπων.
 
Ανέφερε ακόμα ότι «παρόμοιο Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης υπογράφηκε στο Κρασνοντάρ στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν αντιπροσωπεία της Λάρνακας επισκέφθηκε την πόλη. Πιστεύουμε ότι το Πρωτόκολλο θα αποφέρει πολύπλευρα και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στους δύο Δήμους και στους κατοίκους τους αφού όλοι έχουν τη θέληση να έλθουν πιο κοντά και να αναδείξουν τον αναντικατάστατο ρόλο των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία της παγκοσµιοποίησης και της ανθρώπινης δραστηριότητας µε κοινές πρωτοβουλίες σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονοµικό επίπεδο».
 
Ο κ. Βύρας σημείωσε επίσης ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας αφορά την προώθηση και πραγματοποίηση ανταλλαγών στα πεδία του πολιτισμού, την ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της γνωριμίας ανάμεσα στις κοινωνίες των δύο Δήμων, την προαγωγή συνεργασιών στην ανταλλαγή γνώσεων σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκητης, την ενεργοποίηση μορφών συνεργασίας για την ανάδειξη των αντίστοιχων τουριστικών πόρων και τη συνεργασία για την περιβαλλοντική ανάπτυξη μέσω της ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας ανθρώπινου και τεχνικού δυναμικού».
 
Ακόμα περιλαμβάνει «τη δραστηριοποίηση κάθε χρήσιμης μορφής συνεργασίας που κρίνεται ανάλογα με τις οικονομικές, πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές ανάγκες και αναζητήσεις κάθε πόλης και την ανάπτυξη των ανωτέρω ανταλλαγών και συνεργασιών μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία σε μια πορεία που μπορεί να αποβεί μόνιμη και σταθερή μέσα στο χρόνο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής από το Κρασνοντάρ στη Λάρνακα, που έγινε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς της πόλης και συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτισμού, εμπορίου και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο πόλεων».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top