Η τουρκική εθνοσυνέλευση καταδίκασε το ψήφισμα της αμερικανικής εθνοσύνελευσης

Η τουρκική εθνοσυνέλευση καταδίκασε το ψήφισμα της αμερικανικής εθνοσύνελευσης

Η τουρκική εθνοσυνέλευση με ψήφισμά της καταδικάζει το ψήφισμα της αμερικανικής βουλής με το οποίο αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων.


Στο ψήφισμα που υπερψήφισαν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), Κόμμα Εθνικής Δρασης (MHP) και Καλό Κόμμα (IYI Parti) αναφέρεται ότι και προηγουμένως είχαν ληφθεί τέτοιες αποφάσεις ωστόσο κατά την ψηφοφορία δεν επιδείχθηκε τέτοια εχθρότητα.

Με βάση το ψήφισμα, αυτό που άλλαξε δεν είναι τα ιστορικά στοιχεία αλλά η επαίσχυντη πολιτική νοοτροπία που έχει πνιγεί μέσα στους υπολογισμούς μικρών συμφερόντων. “Η απόφαση που λήφθηκε αποτελεί προσπάθεια αμαύρωσης των ιστορικών πραγματικοτήτων”, αναφέρεται, και προστίθεται ότι η Τουρκία πάντοτε ήταν υπέρ του ανοίγματος των αρχείων υποστηρίζοντας ότι αποτελεί καθήκον των ιστορικών η έρευνα των γεγονότων. 

Για την απόφαση της αμερικανικής βουλής για επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, η τουρκική εθνοσυνέλευση υποστηρίζει ότι είναι μόνο μια απόπειρα εκβιασμού κατά της Τουρκίας και πως η Τουρκία ποτέ δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς. 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.