Στο 0.7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, στο -0,6% στην Κύπρο τον Οκτώβρη

Στο 0.7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, στο -0,6% στην Κύπρο τον Οκτώβρη

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να είναι 0,7% τον Οκτώβριο του 2019, από 0,8% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με μια σύντομη εκτίμηση την Πέμπτη 31/10 της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με τα βασικά στοιχεία του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Οκτώβριο (1,6% έναντι 1,5% το Σεπτέμβριο), ακολουθούμενες από τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (1,6%) τα μη ενεργειακά προϊόντα (0,3% σε σύγκριση με 0,2% το Σεπτέμβριο) και την ενέργεια (-3,2% σε σύγκριση με -1,8% το Σεπτέμβριο).

Συγκεκριμένα στην Κύπρο ο πληθωρισμός εκτιμάται σε -0,6% τον Οκτώβριο του 2019, από -0,5% το Σεπτέμβριο και 1,9% τον Οκτώβριο του 2018. Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός μειώθηκε στο -0,2%, από 0,2% το Σεπτέμβριο του 2019 και 1,8% τον Οκτώβριο του 2018.

Την ίδια ώρα, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ (ΕΑ19) και κατά 0,3% στην ΕΕ28 κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% και στις δύο ζώνες. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,4% στην ΕΕ28 το τρίτο τρίμηνο του 2019, μετά από + 1,2% στη ζώνη του ευρώ και + 1,4% στην ΕΕ28 κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τι δηλώνει για την απόσυρση Αννίτας Δημητρίου από την κούρσα των Προεδρικών

ΠτΔ: Τι δηλώνει για την απόσυρση Αννίτας Δημητρίου από την κούρσα των Προεδρικών

Την απόσυρση του ενδιαφέροντος της υποψηφιότητας της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου, για το χρίσμα του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές Εκλογές κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE