ΕΚΥΣΥ: Αρκετοί συνταξιούχοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων

ΕΚΥΣΥ: Αρκετοί συνταξιούχοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων

Δυστυχώς αρκετοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έχουν υποβάλει αίτηση με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ).  
 

Αναφέρει, επίσης, ότι ως τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από συνταξιούχους που τους αποκόπηκε το δικαίωμα της μικρής επιταγής τον Δεκέμβριο του 2014, έχει καθοριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2019.
 
Σημειώνει ότι το όριο της φτώχειας είναι 10.324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15.486 ευρώ για νοικοκυριό 2 ατόμων.
 
«Οι νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι μπορούν  να υποβάλουν αίτηση από την ημερομηνία που δικαιούνται σύνταξη δηλαδή και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2019. Για οποιαδήποτε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα γραφεία της ΕΚΥΣΥ σε όλες τις πόλεις ή στις τοπικές επιτροπές της Οργάνωσης», καταλήγει η ΕΚΥΣΥ, στην ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE