ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ: Το ΕΕΕ ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής πρόνοιας

ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ: Το ΕΕΕ ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής πρόνοιας

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο της κρατικής πολιτικής πρόνοιας, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, τονίζοντας πως στόχος είναι η συνεχής ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

 
Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση Φιλόπτωχου Αδελφότητας Αμμοχώστου, στη Λάρνακα, τον οποίο διάβασε ο Ανώτερος Λειτουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ευτύχιος Χατζηχριστοδούλου, τόνισε πως «πρωταρχική μας έγνοια και μέριμνα αποτελεί η στήριξη των συνανθρώπων μας και θα συνεχίσουμε με την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την παροχή ευκαιριών ενσωμάτωσης ολόκληρου του λαού στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου».
 
Παραθέτοντας μερικά από τα μέτρα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ενίσχυση της πολιτικής μέριμνας, η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε στην επαναφορά του τιμητικού επιδόματος πολύτεκνης μάνας, στην έγκριση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για παροχή πληρωμένης άδειας πατρότητας διάρκειας δύο εβδομάδων, την διόρθωση μιας διαχρονικής παραδοξότητας στο επίδομα τέκνου που εξίσωνε τις οικογένειες με δύο τέκνα με οικογένειες πολυτέκνων, καθώς και της διασφάλισης του δικαιώματος της γυναίκας σε επίδομα  μητρότητας ή πατρότητας, σε περιπτώσεις όπου δικαιούχος απουσιάζει από την Κύπρο για σκοπούς συνοδείας νεογέννητου του παιδιού το οποίο χρειάζεται νοσηλεία στο εξωτερικό.
 
Ανέφερε ακόμη πως μέσω της της συνεχούς προώθησης κατάλληλων πολιτικών και μέτρων, μειώθηκε η ανεργία,  ενισχύθηκε η απασχολησιμότητα των ανέργων και εργαζομένων, ενισχύθηκε η στήριξη της δημιουργίας νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας,  έγινε βελτίωση των συστημάτων πρόνοιας και προαγωγής της κοινωνικής συνοχής καθώς και εκσυγχρονισμός των θεσμών και πρακτικών στα εργασιακά θέματα.
 
Η κ. Αιμιλιανίδου διαβεβαίωσε τέλος ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τους Μη Κυβερνητικούς Φορείς και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν.
 
Tο ρόλο του κράτους, κατέληξε, έρχεται επικουρικά να συμπληρώσει το έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που αποτελούν πλέον ένα οργανωμένο σύστημα κοινωνικής προσφοράς και πολύτιμους συνεργάτες του κράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top