Κυπριακό: Το διακύβευμα της νέας πενταμερούς διάσκεψης - Σημείο καμπής ή χαμένη ευκαιρία
Το Κυπριακό εισέρχεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή, ενόψει της νέας πενταμερούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, στη Νέα Υόρκη.
Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου,Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ήδη κατακυρώθηκε η προσφορά για την ανέγερση του κέντρου και η Τοπική αρχή βρίσκεται στο τελικό στάδιο για να ξεκινήσει το έργο. Κατά την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας,συνέχισε, οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην υπογραφή των συμβολαίων αλλά θα συζητηθούν και διάφορα διαδικαστικά για το θέμα των πληρωμών.
Το ιατρικό κέντρο θα κατασκευαστεί, όπως είπε, σε τεμάχιο πλησίον του κυκλοφοριακού κόμβου της Κολώνης και αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 14 μήνες από την κατακύρωση του, ενώ το κόστος υπολογίζεται σε 1.800.000 ευρώ. Επεσήμανε δε πως το έργο χρηματοδοτείται κατά τα 4/5 από το Κράτος και θα έχει έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις