ΔΙΕΘΝΗ

Στην Πορτογαλία για την άσκηση πολιτικής προστασίας MODEX, ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Στην Πορτογαλία για την άσκηση πολιτικής προστασίας MODEX, ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, επισκέπτεται τη Λισαβόνα για να συμμετάσχει σε μια μεγάλη διεθνή άσκηση διαχείρισης καταστροφών (με την ονομασία MODEX) για την εκπαίδευση πέντε αστικών ομάδων έρευνας και διάσωσης από τη Δανία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες και τη Ρουμανία.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα συναντηθεί επίσης με τον Eduardo Cabrita, Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, για να συζητήσει τα επόμενα βήματα του ενισχυμένου μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και το νεοσυσταθέν αποθεματικό του. 

Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία, παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαδραματίζει καίριο ρόλο στην ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή αποτελεσματικής συλλογικής ανταπόκρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του rescEU και  στην επένδυση στην πρόληψη των καταστροφών και την ετοιμότητα. Σε περιόδους ταυτόχρονων καταστροφών στην Ευρώπη, το νεοσυσταθέν απόθεμα RescEU λειτουργεί ως "δίχτυ ασφαλείας" για την προστασία και τη διάσωση ζωών, αναφέρει η Κομισιόν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«T» Podcast- The Newsroom: Ο Μαρίνος Νομικός «καυτηριάζει» την επικαιρότητα: Η πορεία του ΠτΔ, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, οι εκλογές και το Κυπριακό

«Είναι σε κώμα μετά από έναν χρόνο» λέει η μητέρα του μόνου επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας των Τεμπών

Ευρωεκλογές: Προανήγγειλε ψηφοδέλτιο με εκπλήξεις ο Περδίκης - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Θρίλερ για την Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Διέκοψε πρόωρα την επίσκεψή της στο Μικολάιφ - Την παρακολουθούσε ρωσικό drone

Πρώην διαγωνιζόμενη του Ελληνικού «MasterChef» έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό τηςΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

ΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

Ελπίζουμε να καταστεί δυνατόν να υπάρξουν επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό σε πιο ψηλό επίπεδο, στην Τουρκία, ακόμα και στο επίπεδο του Προέδρου της χώρας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top