Στην Πορτογαλία για την άσκηση πολιτικής προστασίας MODEX, ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Στην Πορτογαλία για την άσκηση πολιτικής προστασίας MODEX, ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, επισκέπτεται τη Λισαβόνα για να συμμετάσχει σε μια μεγάλη διεθνή άσκηση διαχείρισης καταστροφών (με την ονομασία MODEX) για την εκπαίδευση πέντε αστικών ομάδων έρευνας και διάσωσης από τη Δανία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες και τη Ρουμανία.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα συναντηθεί επίσης με τον Eduardo Cabrita, Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, για να συζητήσει τα επόμενα βήματα του ενισχυμένου μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και το νεοσυσταθέν αποθεματικό του. 

Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία, παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαδραματίζει καίριο ρόλο στην ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή αποτελεσματικής συλλογικής ανταπόκρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του rescEU και  στην επένδυση στην πρόληψη των καταστροφών και την ετοιμότητα. Σε περιόδους ταυτόχρονων καταστροφών στην Ευρώπη, το νεοσυσταθέν απόθεμα RescEU λειτουργεί ως "δίχτυ ασφαλείας" για την προστασία και τη διάσωση ζωών, αναφέρει η Κομισιόν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Eνέργεια, ασφάλεια και o ρόλος της Κύπρου στις περιφερειακές εξελίξεις

Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Eνέργεια, ασφάλεια και o ρόλος της Κύπρου στις περιφερειακές εξελίξεις

Σε μια χρονική συγκυρία αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ για διμερή επίσκεψη και για συμμετοχή στη 10η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αποκτά ιδιαίτερη πολιτική και στρατηγική βαρύτητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE