ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Κίνηση Καθηγητών: Λέει οχι στα απεργιακά μέτρα - Κάνει την ανατροπή

Νέα Κίνηση Καθηγητών: Λέει οχι στα απεργιακά μέτρα - Κάνει την ανατροπή

Τα απεργιακά μέτρα δεν είναι λύση γιατί απλώς θα περιπλέξουν την κατάσταση και θα μας οδηγήσουν σε περιπέτειες, αναφέρει σε ανακοίνωση η Νέα Κίνηση Καθηγητών η οποία ξεκαθαρίζει την ίδια ώρα ότι θα σεβαστεί την οποιαδήποτε απόφαση του κλάδου, στο δημοψήφισμα που έχει οριστεί για τις 11 του Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση η Κίνηση αναφέρει ότι η ΟΛΤΕΚ έχει αποδεχτεί την εφαρμογή του θεσμού των τετραμήνων και προχωρεί και ότι η ΠΟΕΔ συμφώνησε στην εφαρμογή του σχεδίου αξιολόγησης, το οποίο και θα επαναξιολογήσει σε ένα χρόνο.

"Άρα μένουμε μόνοι μας. Εύλογα μπορεί κάποιος να διερωτηθεί:  Καλά, αφού η θέση μας είναι η λήψη απεργιακών μέτρων, γιατί αφήσαμε τον χρόνο να περνά και δεν προχωρήσαμε στην εξαγγελία των απεργιακών μέτρων από τον περασμένο Σεπτέμβριο ώστε οι συνάδελφοι να μην αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα προβλήματα;  Αφού υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, γιατί να εφαρμοστούν οι εξετάσεις στα τετράμηνα;  Σωστοί αυτοί οι προβληματισμοί", αναφέρει.

Διερωτάται όμως αν είναι λύση η λήψη απεργιακών μέτρων και αφού αυτός ήταν ο στόχος γιατί ζητήθηκαν βελτιώσεις και ενεπλάκη η ΟΕΛΜΕΚ σε διάλογο.

"Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να δράσουμε συντονισμένα με θέσεις ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που είναι πολλές.  Καλούμε τους συναδέλφους να απορρίψουν τη λήψη απεργιακών μέτρων, γιατί δεν είναι λύση.  Λύση είναι να συζητήσουμε ώστε να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα", αναφέρει και καλεί όλες τις Κινήσεις "με νηφαλιότητα, χωρίς αφορισμούς, βρισιές και ψεύδη να υποστηρίξουν τις θέσεις τους και όλοι μαζί να σεβαστούμε την ετυμηγορία του κλάδου".

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top