ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους, πρέπει να υπάρξει αλληλοκατανόηση μεταξύ των Γερμανών

Μέρκελ: 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους, πρέπει να υπάρξει αλληλοκατανόηση μεταξύ των Γερμανών

Τριάντα χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου γιορτάζει τις ημέρες αυτές η Γερμανία και με την ευκαιρία αυτή η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Σπίγκελ, μιλώντας για την δική της εμπειρία, μια και προέρχεται από την πρώην Ανατολική Γερμανία.

Όπως δήλωσε η Καγκελάριος «η ενοποίηση της Γερμανίας έγινε από κοινού, από τους ανατολικούς, αλλά και τους δυτικούς, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο τότε Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ είχε μεγάλο πολιτικό ταλέντο και απολάμβανε της εμπιστοσύνης των συμμάχων. Αυτό έπαιξε μεγάλο πολιτικό ρόλο».

Η κ. Μέρκελ συνέχισε, σημειώνοντας όμως ότι «πρέπει να πούμε πως η ειρηνική επανάσταση της 9ης Νοεμβρίου 1999 υπήρξε το έργο των πολιτών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας». Υπογράμμισε δε πως «πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος διάλογος μεταξύ των πολιτών της πρώην Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας (..) Είναι γεγονός πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις εμπειρίες της ζωής μεταξύ ανατολικών και δυτικών. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να συζητήσουμε περισσότερο μεταξύ μας ώστε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο».

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη ΓάζαΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top