ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: 'Δεν κάνω τον μεσάζοντα με το αζημίωτο όπως λένε κάποιοι - Μόνος του ήθελε να κάνει την προσφορά'

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: 'Δεν κάνω τον μεσάζοντα με το αζημίωτο όπως λένε κάποιοι - Μόνος του ήθελε να κάνει την προσφορά'

Την δική του απάντηση έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για τις αποκαλύψεις που θέλουν την Αρχιεπισκοπή να έχει λάβει επιταγή ύψους 300.000 ευρώ από τον Μαλαισιανό καταζητούμενο επιχειρηματία.

Ο διεθνούς φήμης χρηματιστής Τζο Λόου, ίσως ο πλέον καταζητούμενος επιχειρηματίας στον πλανήτη τα τελευταία 4 χρόνια, είναι Κύπριος υπήκοος.

Τα 300.000 που έλαβε η Αρχιεπισκοπή απο τον Μαλαισιανό έγιναν το θέμα των ημερών οπως και η επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος στον τότε Υπουργό Εσωτερικών για να εξασφαλίσει διαβατήριo ο Μαλαισιανός αλλά και η επιστολή που απέστειλε και στο Τμήμα Πολεοδομίας για να επιτραπεί η βελτίωση, όπως αναφέρεται της παραλίας στην περιοχή της έπαυλης, με έξοδα του Δήμου Αγίας Νάπας.

Αξίζει να σημειωθεί με βάση τους ισχυρισμούς του Αρχιεπισκόπου ότι η έπαυλη του Τζο Λόου κτίστηκε σε γη της Αρχιεπισκοπής στην τοποθεσία Άμμος του Καμπούρη- Λιμναρά στην Αγία Νάπα.
 

Σε τηλεοπτική τηλεφωνική σύνδεση στον Αlpha Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ρωτήθηκε για ολα αυτά και έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το σημείο στο οποίο κτίστηκε η έπαυλη του Μαλαισιανου και την δική του παρέμβαση με επιστολή προς το Τμήμα Πολεοδομίας, ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε τους λόγους για τον οποίο έκανε την κίνηση αυτή: «Οι λεγόμενοι περιβαλλοντιστές λένε να μην αγγίξει κανείς τη θάλασσα. Δίνουμε 15-20 εκατομμύρια να χτίσουμε ένα ξενοδοχείο και δεν μπορεί ο τουρίστας να κατεβεί στη θάλασσα. Έχουμε εμπειρία γιατί έχτισα και εγώ ξενοδοχείο στην Πάφο και ξέρω τι σημαίνει η θάλασσα να μην είναι προσβάσιμη».

Πρόσθεσε πως στη συγκεκριμένη περιοχή κτίστηκαν 20-30 επαύλεις και θα κτιστούν και δύο πεντάστερα ξενοδοχεία από την εκκλησία. 

Οταν ρωτήθηκε αν θα επιστρέψει πίσω τα χρήματα που έκανε εισφορά ο Μαλαισιανός καταζητούμενος απάντησε: 'Είναι αμαρτωλά λες και τα χρήματα;Αν τα ζητήσει πίσω θα του τα δώσω. Δεν μου χρειάζονται. Όμως τα χρήματα αυτά θα τα δώσω σε υποτροφίες στους φοιτητές της θεολογικής σχολής'.

Ενώ όταν αναφέρθηκαν στην αντιπολίτευση οτι τον κατηγορεί οτι έκανε τον μεσάζοντας τόνισε είπε 'δεν κάνω τον μεσάζοντα με το αζημίωτο όπως κάποιοι λένε'. Και διευκρίνησε πως τα συγκεκριμένα χρήματα είναι υπό τη μορφή γραμματίου μέχρι σήμερα και απείραχτα.

Μάλιστα τόνισε πως δεν μετανιώνει για την παρέμβαση του, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή που έγινε η πράξη, ο Μαλαισιανός ήταν "καθαρός" και πως αρμοδιότητα για την ερευνα και την έκδοση εισητηριών δεν εχει ο ίδιος αλλά συγκεκριμένα τμήματα και φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οσον αφορά τα πολιτικά κόμματα και το ΑΚΕΛ απάντησε : 'Δεν με ενδιαφέρει ούτε το ΑΚΕΛ ούτε κανένας. Η εκκλησία δεν είναι μόνο θρησκευτικός οργανισμός είναι και κοινωνικός και πολιτιστικός και εθνικός. Δουλεύει σε πολλούς τομείς και πολλά επίπεδα. Όσοι θέλουν την εκκλησία να λέει μόνο κύριε ελέησον να το ξεχάσουν. Η εκκλησία θα παραμείνει όπως ήταν μέσα στους αιώνες και όποιου δεν αρέσει η πόρτα είναι ανοιχτή'.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top