ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προδρόμου: Η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν επιλήφθηκε ποτέ των προβληματικών πολιτογραφήσεων που η ίδια έκανε

Προδρόμου: Η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν επιλήφθηκε ποτέ των προβληματικών πολιτογραφήσεων που η ίδια έκανε

O ΓΓ του ΑΚΕΛ, με τις δηλώσεις του, "μας υποχρεώνει να επισημάνουμε ότι ηθελημένα αγνοεί πως η Κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για αποστέρηση υπηκοότητας για περιπτώσεις που παρουσίασαν προβλήματα πιθανώς και μετά την απόφαση για πολιτογράφηση, αποφάσεις για τις οποίες σήμερα χρησιμοποιούνται μέσα και εργαλεία που δεν ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν", δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος αναφέρει ότι το σοβαρότερο όμως είναι "ότι ο ίδιος (ο ΓΓ του ΑΚΕΛ) βρίσκεται σε πλήρη ανακολουθία, όταν, επικρίνοντας την Κυβέρνηση διότι παίρνει αποφάσεις σήμερα και όχι ενωρίτερα, αγνοεί ότι ορισμένες από αυτές τις αποφάσεις αφορούν πολιτογραφήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ".

Γιατί δεν σχολιάζει το ότι η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν επιλήφθηκε ούτε ενωρίτερα ούτε αργότερα ποτέ των προβληματικών πολιτογραφήσεων που η ίδια έκανε, διερωτάται ο Εκπρόσωπος.

Επιπλέον, συνεχίζει, "η έκφρασή του ότι η Κυβέρνηση “οπτασιάζεται εχθρούς και συνωμοσίες” ίσως ταιριάζει όταν το ΑΚΕΛ ολημερίς “οπτασιάζεται σκάνδαλα” και αναζητεί εκ του μη όντος αφορμές για να διαβάλει και προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Είναι κατανοητό, συμπληρώνει, "ότι ο κ. Άντρος Κυπριανού προσπαθεί να προβάλει ένα προσωπικό προφίλ “του κατ’εξοχήν αντιπάλου του Προέδρου”, αλλά θα ήταν χρησιμότερο αν μπορούσε να το κάνει με πολιτικές θέσεις και προτάσεις και όχι με απόπειρες προσωπικής διαβολής".

Τέλος, επισημαίνει ο κ. Προδρόμου ότι "αφού δεν λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες που δόθηκαν με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, θα πρέπει να του επισημάνουμε ότι δεν μπορεί να διερωτάται αν το “θέμα κλείνει” με τις σημερινές αποφάσεις, εφόσον αυτού του είδους ο έλεγχος, ο οποίος αξιοποιεί εργαλεία και μέσα που αποκτήθηκαν πρόσφατα και δεν υπήρχαν στο παρελθόν, θα είναι διαρκής. Τόσο για παλαιότερες όσο και για σημερινές ή μελλοντικές αποφάσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top