ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ – Διοικητικός παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας εμπλέκεται στην υπόθεση χρηματοδότησης ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ από την Focus

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ – Διοικητικός παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας εμπλέκεται στην υπόθεση χρηματοδότησης ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ από την Focus

Στο τέλος τους φθάνουν οι έρευνες των ανακριτών για την υπόθεση χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων από την εταιρεία Focus Maritime Cοrporation.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ToThemaOnline, στη διαδρομή του χρήματος που έλαβε το ΔΗΣΥ από την εταιρεία, φαίνεται να εμπλέκεται διοικητικός παράγοντας της Ανόρθωσης. Το εν λόγω πρόσωπο έλαβε τα χρήματα, τα οποία κατέληξαν εν συνεχεία σε τουριστικό πρακτορείο.

Στην περίπτωση του ΑΚΕΛ οι έρευνες για χρηματοδότηση του κόμματος από την εταιρεία, με το χρηματικό ποσό των 450 χιλιάδων ευρώ,στράφηκαν  εκτός Κύπρου, καθώς  από ότι αποδείχθηκε έγινε έμβασμα στην Ελλάδα.

Ο ΔΗΣΥ είχε λάβει το χρηματικό ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, αν και αρχικά το ίδιο το κόμμα παραδέχθηκε ότι έλαβε 50 χιλιάδες ευρώ, τα οποία όπως ανέφερε επέστρεψε στην εταιρεία.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν ληφθεί σωρεία καταθέσεων από εμπλεκόμενα φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα, ενώ  παραλήφθηκαν πολυάριθμες καταστάσεις και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων εταιρειών και φυσικών προσώπων. Επιπλέον εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν διατάγματα αποκάλυψης λογαριασμών.

Το έργο των ανακριτικών αρχών για την υπόθεση λόγω του ογκώδους ανακριτικού υλικού και της ιδιαιτερότητας του θέματος είναι χρονοβόρο και επίπονο.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.