Σεμινάριο στο Λύκειο Λευκάρων για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις

Σεμινάριο στο Λύκειο Λευκάρων για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις

Με στόχο την καλύτερη γνώση του μεταναστευτικού και προσφυγικού φαινομένου και την ανάπτυξη του διαλόγου με τους νέους για καταπολέμηση της ξενοφοβίας, η ομάδα της εκστρατείας Aware οργάνωσε σεμινάριο στο Λύκειο Λευκάρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την διεύθυνση του Λυκείου, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Προστίθεται ότι η ομάδα AWARE οργάνωσε πρώτα μια παρουσίαση ενημέρωσης και στη συνέχεια βιωματικό εργαστήριο και εφαρμογές στο διαδίκτυο. Οι μαθητές συμμετείχαν δραστήρια στο σεμινάριο, έθεσαν ερωτήματα και ανέπτυξαν τις σκέψεις τους γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την αποδοχή, την ενσυναίσθηση και την έμπρακτη στήριξη της διαδικασίας ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών.

Εξάλλου, η Ομάδα AWARE παρουσίασε τις παγκόσμιες μεταναστευτικές ροές και τις αυξημένες ροές της τελευταίας διετίας στην Κύπρο, τον τρόπο που λειτουργεί το άσυλο και την καλύτερη κατανόηση των διαδικασιών υποδοχής και ένταξης. Ακολούθως παρακολούθησε το μάθημα ενδυνάμωσης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας σε ομάδα παιδιών με μεταναστευτική
βιογραφία και ανέπτυξε γνωριμία μαζί τους.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης AWARE συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE