ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AHK: Δεν δικαιολογείται η στάση εργασίας των συντεχνιών

AHK: Δεν δικαιολογείται η στάση εργασίας των συντεχνιών

Τη θέση ότι η σημερινή στάση εργασίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου δεν δικαιολογείται δεδομένου ότι υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος για επίλυση του θέματος  του Ταμείου Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της Αρχής υπενθυμίζει πως τα θέματα που εγείρουν οι συντεχνίες είχαν συζητηθεί σε συνάντηση στις 2 Οκτωβρίου και πως από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόθεση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων να κατέλθουν σε στάση εργασίας, το θέμα των εισφορών στο Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης παραπέμφθηκε στο Υπουργείο Εργασίας
& Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με βάση τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.
 
Σημειώνει δεν πως καθ’ όλη τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου διεξήχθησαν επανειλημμένα διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους και ότι το ΔΣ αναμένει πλέον τις τελικές αποφάσεις της Πολιτείας. 
 
«Στο πλαίσιο αυτό, η θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ είναι πως η στάση εργασίας, με τη συνακόλουθη ταλαιπωρία των καταναλωτών, δεν δικαιολογείται, λαμβανομένου πάντοτε υπόψιν ότι βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη διεργασία για τη διευθέτηση του θέματος», αναφέρεται και προστίθεται πως όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις έχουν ήδη τεκμηριωμένα απαντηθεί από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση.
 
«Η βιώσιμη ανάπτυξη της ΑΗΚ και ο κρίσιμος ρόλος της για την οικονομία και την κοινωνία του τόπου, επιβάλλει σε όλους τη μέγιστη σύνεση και ευθύνη στη λήψη των αποφάσεων», καταλήγει το ΔΣ της Αρχής.
 

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top