Πολυεθνική άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ-2019» στις 13 Νοεμβρίου

Πολυεθνική άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ-2019» στις 13 Νοεμβρίου

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου , θα διεξαχθεί, για έκτο συνεχόμενο έτος η μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Άσκηση “NEMEΣIΣ”. Η άσκηση θα διεξαχθεί εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με απεικόνιση πλατφόρμας εξόρυξης και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροναυτικών δυνάμεων και προσωπικού της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), ξένων χωρών, αλλά και ιδιωτικών εταιρειών.

Τον γενικό συντονισμό της άσκησης θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΚΔ και των συμμετεχόντων χωρών.
 
Η άσκηση αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της αποτελεσματικής συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της ΚΔ, καθώς και με γειτονικά και φίλια Κράτη, για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε εμπορικά πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.