Πολυεθνική άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ-2019» στις 13 Νοεμβρίου

Πολυεθνική άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ-2019» στις 13 Νοεμβρίου

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου , θα διεξαχθεί, για έκτο συνεχόμενο έτος η μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Άσκηση “NEMEΣIΣ”. Η άσκηση θα διεξαχθεί εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με απεικόνιση πλατφόρμας εξόρυξης και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροναυτικών δυνάμεων και προσωπικού της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), ξένων χωρών, αλλά και ιδιωτικών εταιρειών.

Τον γενικό συντονισμό της άσκησης θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΚΔ και των συμμετεχόντων χωρών.
 
Η άσκηση αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της αποτελεσματικής συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της ΚΔ, καθώς και με γειτονικά και φίλια Κράτη, για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε εμπορικά πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η Κύπρος επιστρέφει στη βαθμίδα «Α» για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια – «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία»

ΠτΔ: Η Κύπρος επιστρέφει στη βαθμίδα «Α» για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια – «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία»

Σημαντικό οικονομικό ορόσημο για την Κύπρο αποτελεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Standard & Poor’s, από τη βαθμίδα «A-» στη βαθμίδα «A», με διατήρηση θετικής προοπτικής.

BEST OF TOTHEMAONLINE