Der Spiegel: Μέχρι τέλος του 2019 επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία από ΕΕ λόγω κυπριακής ΑΟΖ

Der Spiegel: Μέχρι τέλος του 2019 επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία από ΕΕ λόγω κυπριακής ΑΟΖ

Αναμένεται μέχρι το τέλος του 2019 να επιβληθούν οι πρώτες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Άγκυρα, λόγω των παράνομων γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, εξαιτίας των παράνομων δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιβληθούν.

Επικαλούμενο πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρει ότι οι πρώτες κυρώσεις αναμένονται φέτος, αφού οι πιθανότητες για να αποσυρθεί άμεσα η Τουρκία, δεν είναι πολλές.

To δημοσίευμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE