ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Ήρθε επιτέλους η ώρα να πέσει το 'τείχος της Λευκωσίας'»

ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Ήρθε επιτέλους η ώρα να πέσει το 'τείχος της Λευκωσίας'»

Ήρθε επιτέλους η ώρα να πέσει το τείχος της Λευκωσίας, λέει σε ανάρτησή του στον Twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η ανάρτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ γίνεται με αφορμή τα τριάντα χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

«30 χρόνια πριν το τείχος του Βερολίνου έπεσε και μια μεγάλη χώρα έπαψε να είναι διαιρεμένη. Ας ελπίσουμε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να πέσει το 'τείχος της Λευκωσίας' και να ενωθεί η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα» έγραψε ο Ν. Δένδιας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.