ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία ξεκίνησε τον εποικισμό στην Συρία – Ίδια μέθοδος όπως στην Κύπρο, αλλάζουν επιγραφές και τοπωνύμια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Τουρκία ξεκίνησε τον εποικισμό στην Συρία – Ίδια μέθοδος όπως στην Κύπρο, αλλάζουν επιγραφές και τοπωνύμια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ότι ακριβώς έκανε στην Κύπρο και το Αφρίν, έτσι και στην βόρεια Συρία, στις υπό κατοχή πόλης Ταλ Αμπιάντ και  ΡαςΑλ Αΐν (Σέρε ΚανΊιγιε στα κουρδικά), η Τουρκία έχει ξεκινήσει τις ίδιες τακτικές που συνηθίζει.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Αρκετές φωτογραφίες που διαδόθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν αλλαγή πινακίδων σε δημόσια κτίρια του Ρας Αλ Αΐν. Επιγραφές στα κουρδικά, και τα αραβικά, αντικαταστάθηκαν από τουρκικές και αραβικές ονομασίες. Πριν την τουρκική εισβολή,  η πλειονότητα των κατοίκων της ΡαςΑλΑιν, ήταν Κούρδοι, ενώ δεν υπήρχαν καθόλου Τούρκοι.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ερντογάν θα ακολουθήσει την πάγια τακτική της Τουρκίας, που ακολούθησε και στην Κύπρο.

Η επιδίωξη του Ερντογάν

Η επίθεση στην βόρεια Συρία, στην περιοχή της Ροτζάβα, δεν έχει ως μοναδικό στόχο την απομάκρυνση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, αλλά και την τοποθέτηση σχεδόν δύο εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων σε 40 χωριά και 10  πόλεις, που υπολογίζεται πως θα οικοδομήσει στην «ζώνη ασφαλείας», η Τουρκία.

Ήδη ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η  Ουγγαρία θα συμμετάσχει στο project. Σε κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Ούγγρος πρόεδρος δήλωσε ότι: «Η Τουρκία μπορεί να βασίζεται στη στήριξή μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.»

Τουρκική Θηριωδία

Ως εγκλήματα πολέμου περιγράφει τα όσα είδε, ο Ουίλιαμ Ρόουμπακ, Αμερικανός απεσταλμένος στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του ISIS. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times,  ο κ. Ρόουμπακ  κατήγγειλε σε έκθεσή του, τις ενέργειες της Τουρκίας και των συμμάχων της για την διάπραξη εθνοκάθαρσης στην Συρία. Ο Αμερικανός απεσταλμένος αναφέρει πως «αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν παρά να οριστούν ως εγκλήματα πολέμου ή ως εθνοκάθαρση»

Ότι έκανε σε Κύπρο και Αφρίν

Το Αφρίν, το οποίο από πέρσι έχει κατακτηθεί από την Τουρκία, έχει υποστεί μεγάλη δημογραφική αλλοίωση. Σχεδόν το 90% των κατοίκων της πόλης ήταν Κούρδοι, ενώ σήμερα, 1 χρόνο μετά την κατάληψη το 75% αποτελείται από Τούρκους και Τουρκεμένους.

Η τουρκική γλώσσα είναι πλέον υποχρεωτική σε όλα τα σχολεία και στην δημόσια διοίκηση. Στην πόλη του Αφρίν του άγαλμα του Κάουα του Σιδηρουργού, θρυλικής μορφής των Κούρδων, καταστράφηκε, ενώ η κεντρική πλατεία ονομάστηκε «Ερντογάν».

Από την εθνοκάθαρση δεν απειλούνται μόνο οι Κούρδοι, αλλά και οι άλλες μειονότητες όπως οι Γιαζίντι και οι Ασσύριοι, αφού από πέρσι καταστράφηκαν πέραν των 17 μνημείων λατρείας.

Τους τελευταίους 4 μήνες το Κέντρο Πληροφόρησης της Ροτζάβα έχει καταγράψει 11 δολοφονίες και 313 απαγωγές. Έχουν καταγραφεί επίσης 55 βιασμοί.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί ακριβώς τις ίδιες μεθόδους, όπως έκανε στο παρελθόν στη Κύπρο μετά την εισβολή του 1974.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top