ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προέδρος Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων: Προβληματισμός για την υπογεννητικότητα

 Προέδρος Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων: Προβληματισμός για την υπογεννητικότητα

Το θέμα της υπογεννητικότητας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οργάνωση Πολυτέκνων , σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων Λεόντιο Τσέλεπο που αποχωρεί οικειοθελώς από την Οργάνωση περί τα τέλη του χρόνου μετά από 34 χρόνια .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσέλεπος ανέφερε πως σε έρευνα που διενήργησε η Οργάνωση Πολύτεκνων οικογενειών διαφάνηκε ότι εάν συνεχίσει έτσι ως έχει η κατάσταση - οποιαδήποτε κυβέρνηση και εάν είναι στην εξουσία - το 2000 ο ελληνισμός θα είναι μειονότητα. 

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων Πάφου ανέφερε πως κάποτε η Πάφος ήταν πρωτοπόρα στις γεννήσεις ενώ σήμερα οι οικογένειες δεν τεκνοποιούν τρίτο παιδί. 

Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να δώσει τέτοια κίνητρα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα υπογεννητικότητας. Πρέπει είπε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση να δώσει τα διπλάσια και τα τριπλάσια για να προσελκύσει μανάδες να τεκνοποιήσουν τρίτο ή και τέταρτο παιδί.

Πρόσθεσε δε, πως οι πολύτεκνοι μετά την κρίση, έχουν χάσει από τα δικαιώματα που λάμβαναν προηγουμένως περίπου 80 εκατ. Παραδέχτηκε ωστόσο πως η κυβέρνηση έχει επαναφέρει πολλά από εκείνα τα οποία χάθηκαν όπως το επίδομα μάνας, την φοιτητική χορηγία , δωρεάν διακίνηση των μαθητών πολύτεκνων οικογενειών και άλλα. 

Ακολούθως ο κ. Τσέλεπος ευχαρίστησε τους πολύτεκνους για την αγάπη και στοργή που του επέδειξαν με το πρόσφατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν.

“Χαλάλι για ότι έκανα για τους πολύτεκνους”. Ο κ. Τσέλεπος ανακοίνωσε μάλιστα πως η Γραμματεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων αναμένεται να τιμήσουν τόσο τον ίδιο όσο και την σύζυγο του Ελενίτσα για την συμπαράσταση της στον αγώνα των πολυτέκνων οικογενειών .

Ενδεικτικά ο κ Τσέλεπος είπε “ η γυναίκα μου είχε σταθεί δίπλα μου τα πρώτα οκτώ χρόνια που είχα κάνει το Γραφείο Πολυτέκνων μετά από βοήθεια του μακαριστού Χριστόδουλου Βενιαμίν ”.

Σημειώνεται πως η σύζυγος του κ. Τσέλεπου πρόσφερε τις υπηρεσίες της για σειρά ετών στην Επαρχιακή Οργάνωση Πολυτέκνων αφιλοκερδώς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top