ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πειλίδου: Στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου

Πειλίδου: Στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην 32η τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου, με την Υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πειλίδου να εκπροσωπεί την Κύπρο στο σημαντικό αυτό γεγονός για την παγκόσμια ναυτιλία, που θα διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου στην Αλεξάνδρεια.
 

Με αφορμή μάλιστα της δεύτερης μέσα σε ένα χρόνο επίσκεψης της κας Πειλίδου στην Αίγυπτο, κάνει ειδική αναφορά η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», μέσα από την οποία επισημαίνεται η επιθυμία της Κύπρου να συνεργαστεί με την Αίγυπτο στο ζωτικό αυτό τομέα για τις οικονομίες και των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι «η Κύπρος προσβλέπει στη συνεργασία με την Αίγυπτο και στην προώθηση των προσπαθειών για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ναυτιλιακού τομέα σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο» και σημειώνοντας ότι «η Κύπρος δίνει προτεραιότητα στην εδραίωση της συνεργασίας με την Αίγυπτο στον εν λόγω τομέα».
 
Στη συνέντευξη αυτή που δημοσιεύεται σήμερα, η Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου τονίζει τη σπουδαιότητα του νέου Καναλιού της Διώρυγας του Σουέζ καθώς και όλων των επενδυτικών ναυτικών έργων που πραγματοποιούνται στις δύο όχθες του καναλιού.
 
Να σημειωθεί ότι η κα Πειλίδου επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια και τον περασμένο Ιανουάριο, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου, τον Πρόεδρο της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ και τον Πρόεδρο της Αραβικής Ακαδημίας για την επιστήμη, την τεχνολογία και τις θαλάσσιες μεταφορές.
 
«Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο για μένα να απευθυνθώ στην 32η τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια στις 13 Νοεμβρίου», τονίζει στην «Αλ Αχράμ» η κα Πειλίδου.
 
Και προσθέτει ότι «η Κύπρος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απολαμβάνει ισχυρή και εποικοδομητική συνεργασία με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου, βασισμένη σε κοινές προκλήσεις και συμφέροντα. Η κοινή μας κατανόηση σχετικά με ορισμένα θέματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή διατηρεί και ενισχύει περαιτέρω τις ιστορικά στενές και φιλικές σχέσεις μας».
 
Μάλιστα, η Υφυπουργός Ναυτιλίας επισημαίνει ότι «οι στενές σχέσεις και η εποικοδομητική συνεργασία με την Αίγυπτο και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής αποτελούν βασικό πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια τέτοια περιφερειακή συνεργασία προετοιμάζει το έδαφος για ευρύτερη κατανόηση και προσθέτει αξία στις συλλογικές μας προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων».
 
Τέλος, η κα Πειλίδου αναφέρεται στα επιτεύγματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ζωτικό τομέα της ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι «ως ναυτικό έθνος, η Κύπρος αποδίδει μεγάλη σημασία στη ναυτιλία και τις θαλάσσιες μεταφορές γενικά. Εκτός από το γεγονός ότι κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο, τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος έχει ιδρύσει ένα από τα μεγαλύτερα και μεγαλύτερα κέντρα διαχείρισης πλοίων και πληρώματος στον κόσμο. Ως εκ τούτου, έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θαλάσσιες υποθέσεις και ιδιαίτερα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ναυτιλιακού τομέα. Για το σκοπό αυτό, η Κύπρος αποδίδει μεγάλη σημασία στη διεθνή συνεργασία, η οποία θεωρείται σημαντική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας».
 
«Ανυπομονώ να συνεργαστούμε και να ενισχύσουμε τη συλλογική προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ναυτιλιακού τομέα σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο», καταλήγει η κα Νατάσα Πειλίδου στην «Αλ Αχράμ», σε μία συνέντευξη που φιλοξενείται στην αραβική της έκδοση, και η οποία διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες από όλον τον κόσμο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top