ΥΓΕΙΑ

Υπ.Υγείας: Επιδιώκουμε την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών

Υπ.Υγείας: Επιδιώκουμε την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών

Το Υπουργείο Υγείας επικροτεί και ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες,  όπως τη δημιουργία Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Νοσοκομείου Άγιος Γεώργιος και Κυανού Σταυρού, ανέφερε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, προσθέτοντας πως το Υπουργείο του επιδιώκει την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών .

Ενέργειες είπε , “όπως αυτή της δημιουργίας Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Νοσοκομείου Άγιος Γεώργιος και Κυανού Σταυρού ενισχύουν την ποιότητα των υπηρεσιών για τον κύπριο ασθενή” o οποίος συνέχισε, από την 1η  Ιουνίου του 2020  θα έχει ελεύθερη επιλογή να αποταθεί όπου χρειάζεται για να λάβει θεραπευτική αγωγή.  Η δημιουργία σημείωσε, του νέου Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας αποτελεί σημαντική προσθήκη και αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό της προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς της περιοχής Πάφου.

Ερωτηθείς για την λίστα αναμονής 280 ατόμων για επεμβάσεις καρδιάς, ο κ. Ιωάννου είπε πως αυτά προκύπτουν από τα προβλήματα του υφιστάμενου συστήματος, προσθέτοντας πως γι αυτό, το Υπουργείο Υγείας προχωρεί στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. 
Ακριβώς συνέχισε , για να επιλύσουμε τα θέματα υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επιπρόσθετα ο κ. Ιωάννου είπε πως  το Υπουργείο του λαμβάνει μέτρα για την μείωση των ασθενών στην λίστα αναμονής , ενώ σημείωσε με ένα σημαντικό κονδύλι κάθε χρόνο, παραπέμπονται ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα. 

Ερωτηθείς για την απουσία αντίστοιχου  κέντρου στο Νοσοκομείο Πάφου και τι προτίθεται να γίνει με την εξυπηρέτηση των ασθενών μέχρι τον Ιούνιο του 2020, ο κ. Υπουργός είπε πως για αυτή την κατάσταση πρέπει να προβληματιστεί ο ΟΚΥΠΙ που λειτουργεί το Νοσοκομείο . Οι ενέργειες όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννου πρέπει να γίνουν από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών  Υγείας.

Υπάρχουν , όπως είπε, κάποια δεδομένα προβλήματα , όταν κάποιος δίνει παραίτηση, συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας μπορεί να χρειαστεί και τέσσερις μήνες για να αντικαταστήσει κάποιον. Η διαδικασία από την προκήρυξη της θέσης μέχρι την πρόσληψη ανέφερε ο Υπουργός Υγείας απαιτεί κάποιο χρόνο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά. 
Δυστυχώς ωστόσο, όπως είπε, αυτά τα κενά γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για κάποιους που θέλουν να αξιοποιήσουν αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν βραχυπρόθεσμα στα δημόσια νοσηλευτήρια. 

Όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννου υπάρχουν κάποιες επιτροπές βάση των οποίων ασθενείς με την μέθοδο του κουπονιού αποστέλνονται στον ιδιωτικό τομέα σημειώνοντας πως πέρσι απεστάλησαν περίπου πέραν των 60 χιλ. περιπτώσεων για επεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. 

Εξάλλου σε ομιλία του ο κ. Ιωάννου στο πλαίσιο της τέλεσης των εγκαινίων  του Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Νοσοκομείου Άγιος Γεώργιος και Κυανούς Σταυρός  είπε πως το Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στην προσφορά ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και έχοντας την πεποίθηση ότι η συνέργεια ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι επιβεβλημένη για την ομαλή λειτουργία του Συστήματος Υγείας, έχει αναπτύξει συνεργασίες με ιδιωτικά νοσηλευτήρια με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, ενόψει της εφαρμογής της 2ης φάσης του ΓΕΣΥ τον Ιούνιο του 2020. 

Πρόσθεσε μάλιστα πως η συμπερίληψη των υπηρεσιών ενδονοσοκομειακής περίθαλψης στο Γενικό Σύστημα Υγείας αναμένεται να δώσει στους ασθενείς της Κύπρου ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. 

“Νοσοκομείο Λάρνακας” 

Ερωτηθείς για το Νοσοκομείο Λάρνακας και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, ο κ. Ιωάννου  είπε πως το Υπουργείο του αναμένει επίσημη ενημέρωση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για το πότε θα παραδοθεί για να μπορούν μετά  να προχωρήσουν με την  στελέχωση. Αντιλαμβάνεστε είπε, “ ότι όλη αυτή η καθυστέρηση που παρατηρείται δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών όσον αφορά το προγραμματισμό του”.

Πρέπει κι εμείς να ξέρουμε είπε ο κ. Ιωάννου αλλά και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ώστε εκ των προτέρων να γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί για να προχωρήσουμε σε προσλήψεις

“ Νοσοκομείο Πάφου” 

Σε σχέση με το Νοσοκομείο Πάφου και το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών , ο κ. Ιωάννου είπε πως το Υπουργείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα προσθέτοντας πως με την διερεύνηση των καταγγελιών που έχουν γίνει για bulling  ασχολείται ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. 
Αρχικά σημείωσε αυτές οι καταγγελίες διαψεύστηκαν και μετά βγήκαν και άλλες επιστολές . Παραδέχτηκε μάλιστα πως το φαινόμενο ισχύει και αυτό δημιουργεί και το κύμα φυγής για δύο  ιατρούς .Υπάρχει θέμα στελέχωσης στις Πρώτες Βοήθειες, κατέληξε.

Στο μεταξύ σε ομιλία του ο Αντώνης Οικονομίδης Επιστημονικός Διευθυντής της Κλινικής του Κυανού Σταυρού και μιλώντας εκ μέρους των δύο κλινικών ανέφερε πως με την δημιουργία του Επεμβατικού Καρδιολογικού Τμήματος είναι η πρώτη φορά που ασθενείς με οξέα στεφανιαία σύνδρομα αντιμετωπίζονται άμεσα στο κέντρο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθούν σε άλλη επαρχία

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Σαββάκης Γεωργίου πρόεδρου του Συνδέσμου Καρδιοπαθών Πάφου  εξέφρασε την ικανοποίηση του που η Πάφος απόκτησε το πρώτο Επεμβατικό Καρδιολογικό Τμήμα . Ακολούθως αναφέρθηκε στην ανησυχία του για τη λίστα αναμονής των ασθενών που όπως είπε, δυστυχώς μακραίνει. Κάλεσε μάλιστα το Υπουργείο Υγείας να συμβάλει στην απάμβλυνση του προβλήματος. Πρέπει επιτέλους στην Πάφο να γίνονται πρωτογενής αγγειοπλαστικές κατέληξε. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top