ΔΙΕΘΝΗ

Χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για το 4ο τρίμηνο, αναμένει τώρα η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας

Χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για το 4ο τρίμηνο, αναμένει τώρα η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας

Ανάπτυξη 0,2% αναμένεται να καταγράψει η γαλλική οικονομία κατά το τέταρτο τρίμηνο, η οποία είναι ελαφρώς χαμηλότερη από την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας.

 

Η προκαταρκτική εκτίμηση της τράπεζας θέτει την επιχειρηματική δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε πιο αδύναμο ρυθμό ανάπτυξης από ό, τι ο ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 0,3% που καταγράφεται από τον περασμένο Ιανουάριο.

Για ολόκληρο το έτος, η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας και η γαλλική στατιστική υπηρεσία (INSEE) αναμένουν ρυθμό ανάπτυξης 1,3%, σε σχέση με ανάπτυξη 1,7% το 2018.
 
Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση επικαλέστηκε την αβεβαιότητα σε σχέση με τις εμπορικές διαμάχες, τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις, τη συνεχιζόμενη αδυναμία στον τομέα της μεταποίησης και το Brexit, για να μειώσει την πρόβλεψη της για την συνολική ανάπτυξη το 2019 των 19 μελών της Ευρωζώνης στο μόλις 1,1%.

Τον περασμένο Ιούλιο, η ΕΕ ανέμενε ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό  ανάπτυξης για το 2019 που ανερχόταν στο 1,2%.
 
Σύμφωνα με μηνιαία έρευνα στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής των επιχειρήσεων, η επιβράδυνση της γαλλικής οικονομίας πιθανόν να οφείλεται σε ασθενέστερη δραστηριότητα στον κατασκευαστικό και στον βιομηχανικό τομέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top