ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα κατεχόμενα για «πανηγύρια» ο Τούρκος αντιπρόεδρος – Δεν βλέπει Ακιντζί

Στα κατεχόμενα για «πανηγύρια» ο Τούρκος αντιπρόεδρος – Δεν βλέπει Ακιντζί

«Πανηγύρια» για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στήνουν την Πέμπτη (15/11) στα κατεχόμενα.

Τα «πανηγύρια» στήνονται στην παρουσία του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι.

Όπως μεταδίδεται, ο Οκτάι, αναμένεται να συναντηθεί με τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ και όχι με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Θυμίζουμε ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο μήνυμά του για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο «λαοί» που διαφυλάττουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και έχουν το δικαίωμα να διοικούν τον εαυτό τους και να ζουν σε ευημερία και ασφάλεια.  

Επιπλέον, ο κ. Ακιντζί, στην ίδια διακήρυξη αναφέρει ότι είναι εφικτό και υποχρεωτικό να εξευρεθεί μια μόνιμη και δίκαιη, ειρηνική λύση με διαπραγματεύσεις σε επίπεδο δύο ίσων λαών, κατά την έκφρασή του. 

Για την τριμερή συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Γκουτέρες, σημείωσε, ότι θα προσέλθει με πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για να ανοίξουν το δρόμο σε ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top