ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλο Λεμεσού υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του για το 2020

Το Δημοτικό Συμβούλο Λεμεσού υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του για το 2020

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού σε συνεδρία του, το βράδυ της Πέμπτης (14/11), ενέκρινε τον Προϋπολογισμό  του Δήμου για το 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους «για την συνεργασία που είχαμε τον χρόνο που πέρασε αλλά και τα τελευταία χρόνια, συνεργασία που είμαι σίγουρος θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

«Οι προϋπολογισμοί του Δήμου και η διαχείριση των θεμάτων της πόλης μας είναι συλλογική  υπόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και στηρίζεται πάνω στην κοινότητα στόχων,  πρώτος και κύριος από τους οποίους είναι το συμφέρον της πόλης και η εξυπηρέτηση των δημοτών μας», είπε.

Ο προϋπολογισμός του 2020, πρόσθεσε, αντικατοπτρίζει ένα Δήμο νοικοκυρεμένο ο οποίος λειτουργεί στη βάση της χρηστής διοίκησης. Είναι ισοσκελισμένος και πλεονασματικός, με έσοδα  €49,2 εκατομμύρια και δαπάνες €43 εκατομμύρια.

Οι αναπτυξιακές δαπάνες είναι για ακόμα μια χρονιά σε ψηλό επίπεδο και ανέρχονται στα €29,5 εκατομμύρια.

Μέσα από το προϋπολογισμό του 2020 προωθούνται τα έργα του δήμου μας που έχουν σχέση με την υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχους δηλαδή την επέκταση της ανάπτυξης στη περιφέρεια και στις συνοικίες της Λεμεσού μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας μας για μια ολοκληρωμένη και καθολική ανάπτυξη της πόλης, τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Μηχανής για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, την αναβάθμιση των σημείων αναφοράς της πόλης μας όπως η Παλιά Αγορά, η Πλατεία Ηρώων, το ΓΣΟ και ο Δημόσιος Κήπος.

Στρατηγικοί στόχοι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού είναι επίσης η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μέσα από προγράμματα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αλλά και η προώθηση σχεδίων για προσιτή και κοινωνική στέγη και την αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και την στήριξη των συμπατριωτών μας ανθρώπων της Τέχνης και του πολιτισμού.
 
Ο προϋπολογισμός του 2020, ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης εκφράζει «το όραμα και την στρατηγική μας για μια πόλη σύγχρονη, επικεντρωμένη στο στόχο της ευημερίας και της ποιότητας ζωής του πολίτη, πρωτοπόρα σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικής δραστηριότητας, και με επικέντρωση σε θέματα πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top